Soare si distractie in Creta

Ceea ce fascineaza cel mai mult aici este modul in care arhaicul se impleteste cu viata contemporana. Este meritul lor, al grecilor, ca au reusit sa formeze o societate moderna, fara a-si uita mostenirea spirituala de care sunt atat de mandri.

Ruinele palatului Knossos, aflate la cativa kilometri departare de capitala insulei, Heraclion, sunt marturie a trecutului plin de legenda. Mergand spre est, poti vizita parcul „Water City”, un adevarat paradis acvatic pentru toate varstele. Dupa o zi petrecuta aici, te poti destinde in micutul sat Anopolis, unde localnicii iti ofera o pitoreasca seara cretana.

Trebuie mentionata calatoria cu feribotul la Santorini, al carei relief spectaculos a facut-o cea mai vizitata insula din Grecia. Sosirile au loc in Athinios, iar plecarile se fac din Fira, capitala insulei, cunoscuta pentru plajele cu nisip rosu sau negru, pentru magazinele si hotelurile cochete, dar si pentru terasele de unde poti admira incredibile apusuri de soare.

Nu pot incheia fara a aminti de terasele si barurile presarate de-a lungul coastei cretane, in care esti in permanenta invitat sa intri de catre oameni atat de ospitalieri.

Caldura sufleteasca a acestora, impreuna cu caldura nelipsita a nisipului, dar si cu azurul cerului si limpezimea apelor, te vor face sa-ti doresti ca vacanta sa nu se termine si sa ramai acolo pentru totdeauna.

Site-uri utile:

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.