Shopping și reduceri de vară: Ce și de unde cumperi dacă zbori spre Frankfurt

Poate că centrul financiar al Germaniei nu e chiar Milano sau Paris când vine vorba despre modă, dar dacă ţi-ai luat bilete de avion spre Frankfurt s-ar putea să fii surprinsă de aerul cosmopolit al orașului de pe malul râului Main. În centrul orașul se află o mulțime de magazine de modă de la cele mai luxoase (și scumpe) până la magazine de retail potrivite pentru toate buzunarele. Poate nu știai, dar în districtul financiar al Germaniei se află sediul central al Băncii Centrale Europene, iar fluxul de oameni, influențe și culturi e pe măsura unui veritabil centru economic și financiar al Europei.

Datorită importanței economice, aeroportul din oraș e unul dintre cele mai mari din Europa, zeci de avioane aterizează zilnic din toate colțurile lumii. O să îți fie destul de ușor să găsești zboruri ieftine spre Frankfurt în această perioadă. În perioada verii încep concediile, așa că întâlnirile de afaceri se mai răresc. Dacă prețul accesibil pentru bilete de avion Bucureşti – Frankfurt nu te atrage suficient de mult încât să îți rezervi minivacanța în Germania, e bine să știi că în luna august încep reducerile de vară care ajung și până la 70 sau chiar 90 la sută.Unde să mergi la shopping în Frankfurt

My Zeil

În centrul districtului financiar situat chiar în centrul orașului se află câteva dintre cele mai importante mall-uri din Frankfurt, mai tot timpul pline, în special seara când oamenii de afaceri ies de la serviciu. My Zeil e situat chiar în inima orașului și se întinde pe o suprafață de 52.000 de hectare fiind un veritabil paradis al cumpărăturilor.

Îți imaginezi cam câte magazine găsești aici? Pe lângă brandurile internaționale și magazinele cunoscute din România, la Zeil o să găsești și zeci de branduri locale și designeri mai puțin cunoscuți în afara Germaniei. Ai înțeles, acest lucru înseamnă că poți să îți achiziționezi câteva piese vestimentare sau suveniruri cu totul inedite. Adresă: Zeil 106 (Innerstandt). Mall-ul e închis duminica.

Skyline Plaza

Nu e așa că lunile de muncă și stres la serviciu au fost de-a dreptul epuizante? Ce-ar fi să combini o zi la shopping în Frankfurt cu două sau trei ore petrecute la spa? În centrul comercial Skyline Plaza, femeile nu sunt răsfățate doar cu unele dintre cele mai frumoase magazine de designer și reduceri de vară care cuceresc, ci sunt tratate regește şi într-un centru spa modern din care nu o să vrei să mai pleci foarte curând. Pe lângă centrul spa, cu tratamente de relaxare și înfrumusețare, mallul e un loc pitoresc unde vei găsi o frumoasă grădină exotică chiar pe acoperiș și câteva restaurante cochete. Ce zici să iei cina pe terasă dacă îți rezervi bilete de avion spre Frankfurt în perioada următoare? Adresa: Europa-Allee, numărul 6 (Gallusviertel). Centrul comercial e închis duminica.

Hessen Centre

În centrul comercial din capitala economică a Germaniei găsești peste 115 magazine de designer și buticuri de lux, dar și cafenele și restaurante. În perioada reducerilor de vară, magazinele se întrec să ofere cele mai bune reduceri, așa că merită să îți rezervi câteva ore și în acest centrul de shopping dacă mergi cu avionul la Frankfurt în perioada următoare. Spre deosebire de alte malluri, Hessen Centre e mai puțin aglomerat. Așa că nu o să te cerți cu nimeni atunci când vrei să prinzi ultimul top sau rochie la reducere după mărimea ta. Adresă: Borsigallee, numărul 26. Centrul comercial e închis duminica.

Pont de călătorie: Goethestrasse e cea mai cunoscută stradă de shopping din oraș și a primit denumirea de la cunoscutul scriitor german, Goethe. Într-o plimbare pe strada îndrăgostitelor de cumpărături vei găsi cele mai exclusiviste branduri de designer, magazine specializate pe bijuterii, antichități și modă vestimentară. Știi că ai ajuns pe această stradă unică în oraș când dai peste vitrinele gigant ale unor magazine celebre ca Luis Vuitton, Armani sau Versace. Dacă preferi piesele vestimentare sau accesoriile neconvenționale oprește-te pe Schweizerstrasse în Sachsenhausen, unde se află magazinele unor designeri tineri mai puțin cunoscuți cu idei cel puțin excentrice și piese vestimentare unicat.

Antichitățile le găsești în zona catedralei. Strada pietonală Zeil din centrul orașului e la fel de plină de localnici și turiști în căutarea reducerilor și a celor mai neconvenționale accesorii. Pe strada Zeil o să găsești cele mai cunoscute branduri de designer, iar dacă vrei să le ai pe toate într-un singur loc te poți opri la centrul de shopping MyZeil unde sunt numeroase cafenele și restaurante, dar și peste o sută de magazine cu tot ce îți poți dori în garderoba de vară sau toamnă.

Cum găsești ușor magazinul pe care-l cauți

Pont de călătorie: Ți-e greu să găsești magazinul sau buticul care să se potrivească perfect cerințelor tale? Dacă îți rezervi bilete de avion spre Frankfurt ai putea să te folosești de ultimele trenduri în materie de tehnologie. Poți accesa site-ul care indexează peste o mie de magazine din oraș, aici. În cazul în care petreci un weekend prelungit în metropola de pe malul râului Main e bine să știi că majoritatea magazinelor și mallurilor sunt închise în zilele de duminică. Așa că duminica trebuie să fie cu siguranță o zi de relaxare. Dar unde să te plimbi într-o frumoasă zi de vară?

Alte puncte fierbinți unde trebuie să ajungi dacă zbori vara aceasta spre Frankfurt

În oraș sunt mai multe zone interesante unde merită să ajungi în funcție de interesele pe care le ai atunci când îți rezervi bilete de avion spre Frankfurt. Dacă vrei să îți cumperi câteva suveniruri sau piese vestimentare la prețuri accesibile poți să te îndrepți spre Oeder Weg și Strada Berger unde sunt buticuri pline ochi de tot felul de mărunțișuri. Cu 50 de euro s-ar putea să pleci cu mai multe lucruri decât îți imaginezi.

Duminica poţi să încerci în tihnă preparatele locale dacă te interesează, mai degrabă, să explorezi gusturile și zecile de arome ale bucătăriei tradiționale și internaționale decât zecile de materiale și accesorii. Pe bulevardul Bockenheimer găsești o mulțime de magazine care oferă delicatese locale, piețe cu dulciuri, unde poți încerca cunoscutul vin de mere, iar puțin mai încolo, la Kleinmarkthalle on Hasengasse, se deschide un veritabil paradis culinar internațional.

Dacă mai ai timp liber la dispoziție, ai putea să te oprești și la Casa memorială a lui Goethe sau la Muzeul Naţional de Istorie, Senckenberg. Și dacă ajungi într-un city break în orașul cunoscut ca Mainhattan (pentru că e situat chiar pe malul râului Main), o să te oprești cu siguranță în Piața Romemberg, piața centrală a centrului vechi și locul care adună cele mai multe fotografii în albumele turiștilor care vizitează Frankfurt. Centrul medieval contrastează cu zgârie-norii impozanți din districtul financiar, astfel că orașul e deopotrivă cosmopolit și pitoresc.

În Frankfurt mâncarea e mult mai ieftină comparabil cu alte orașe europene. O să fii surprinsă să descoperi că ursuleții Haribo și Bethmannchen, o specialitate locală de marțipan, sunt foarte accesibile ca preț. Dacă vrei să ieși ieftin când călătorești în Frankfurt, e suficient să mergi să îți cumperi fructe și legume de la piețele de negustori sau din magazine unde, cu surprindere, ai să descoperi prețuri asemănătoare cu cele din România. Același lucru poate fi spus și despre centrele comerciale. În perioada reducerilor, în Frankfurt și în alte orașe din Germania ai să găsești prețuri mai mici decât în România.

Grădini și parcuri

Dacă prinzi o zi de duminică în oraș ai putea să te oprești în unele dintre cele mai frumoase parcuri și grădini de vară de pe malul râului Main. Chiar dacă districtul financiar e unul dintre locurile iconice din oraș, mai bine de cincizeci la sută din suprafața orașului e, de fapt, acoperită de grădini și parcuri, cu zeci de mii de arbori și grădini superbe de vară. De altfel, Frankfurt a primit premiul pentru Orașul european al arborilor în 2014. Oprește-te la Bethmannpark dacă îți plac grădinile de trandafiri și zecile de flori multicolore. Aici vei găsi și o frumoasă grădină japoneză care datează din 1989 și o mini-cascadă pe malul căreia te poți relaxa pentru o jumătate de oră.

Dacă îți rezervi bilete de avion spre Frankfurt vara aceasta, ai mai putea să te oprești la Grădina botanică sau la Gruneburgpark, situat chiar în proximitatea Grădinii botanice. Este un parc special amenajat pe sectoare care îți lasă impresia că te afli în mai multe locuri deodată. După ce ai vizitat Grădina botanică poți să te oprești la una dintre terasele de vară amenajate chiar în mijlocul oazelor de liniște și verdeață. Wallanlagen e la fel de cuceritor și e unul dintre locurile cu tradiție din oraș, un parc ale cărui începuturi pot fi datate încă din secolul 14, atunci când orașul a început să înflorească și să se extindă. Dacă te plimbi pe malul râului Main vei ajunge în acest frumos parc din inima orașului nemțesc, considerat a fi centura verde a orașului și oaza de verdeață care împiedică poluarea masivă a metropolei așa cum se întâmplă în alte orașe europene mai puțin verzi.

Ce zici, te tentează să îți rezervi un bilet de avion ieftin spre Frankfurt vara aceasta?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.