(P) Sfaturi utile pentru cumpărarea celui mai bun amplificator

Atunci când se dorește achiziționarea unui amplificator, toate dotările și abrevierile pot fi copleșitoare pentru un utilizator neexperimentat. Informarea în prealabil vine astfel ca o soluție, având ca scop înțelegerea termenilor de specialitate și identificarea apoi a celor mai bune produse.

Pentru că, de cele mai multe ori, este vorba despre amplificatoare audiopentru începători, atât informarea, cât și alegerea se simplifică cu mult. Atenția ar trebui astfel să fie concentrată spre specificațiile care fac ca produsul să ofere un sunet de calitate, fără să fie necesară investirea unei sume enorme.Sfaturi pentru alegerea corectă a unui amplificator audio

Sunt trei aspecte importante de care fiecare cumpărător ar trebui să țină cont atunci când achiziționează un amplificator pentru sunet:

  • Puterea

Puterea unui amplificator este foarte importantă – acest criteriu se aplică la majoritatea electronicelor cumpărate, nu doar la amplificatoare (la fel de bine poate fi vorba despre aspiratoare, boxe și multe altele).

În cazul unui amplificator, puterea reprezintă indicatorul volumului. În funcție de aceasta, un amplificator va reda muzica mai tare sau mai încet. Cu cât boxele sunt mai mari și camera în care muzica va fi redată are dimensiuni mai generoase, cu atât va fi necesar ca amplificatorul să aibă o putere mai mare.

În momentul achiziționării unui amplificator, utilizatorul nu ar trebui să facă exces de zel  deoarece, de cele mai multe ori, nu are nevoie de foarte multă putere: 10 W sunt de ajuns pentru a folosi amplificatorul, pe când 100 W vor deranja vecinii cu siguranță.

  • Distorsiunile armonice totale

Distorsiunile armonice totale sunt abreviate THD și reprezintă un indicator care se poate traduce în modul în care sunetul va ajunge la ureche. Se referă la efectul pe care amplificatorul îl are asupra sunetului.

Există amplificatoare audiocu THD mare sau mic. Un indice mare înseamnă că sunetul va fi mai artificial, în timp ce un THD mic înseamnă că sunetul este foarte real. Boxele au un rol foarte important în această combinație, iar alegerea finală va depinde de echipamentul disponibil și de preferințele pe care utilizatorul le are în ceea ce privește sunetul.

  • Nivelul de zgomot raportat la semnalul util

În mediul înconjurător există o serie de sunete care se aud chiar și atunci când este perfectă liniște. Această regulă se aplică și în cazul amplificatoarelor. Există un zgomot de fundal emis de circuitele componente.

Scopul amplificatorului este să le elimine complet pentru ca înregistrarea să fie redată la o calitate foarte bună. Pentru ca amplificatorul să facă asta este nevoie de un SNR bun. SNR reprezintă nivelul de zgomot raportat la semnalul util. Cu cât indicatorul este mai bun, cu atât va fi mai bun amplificatorul.

Cui se adresează gama de amplificatoare audio?

Pasionații de muzică înțeleg faptul că rolul amplificatorului audio este deosebit de important în ceea ce privește calitatea sunetului. Fie că se optează pentru un amplificator mai mic, cu caracteristici medii, pentru utilizarea în propria locuință, sau pentru unul profesional, recomandat pentru evenimentele de mari dimensiuni, este recomandat să se citească foarte bine specificațiile și să se opteze doar pentru produse create de companii de renume.

În prezent, magazinele de profil pun la dispoziție o gamă variată de amplificatoare pentru sunet astfel că cel care dorește achiziționarea unuia poate găsi ușor modelul care să se potrivească atât necesităților sale, cât și bugetului alocat. Prețul unui amplificator profesional poate fi destul de mare, însă se găsesc și produse de calitate, la prețuri accesibile.

Sound Stil pune la dispoziție o gamă largă de amplificatoare de sunet

Persoanele care sunt în căutarea unor amplificatoare audio de calitate, la prețuri avantajoase, pot accesa site-ul soundstil.ro. Aici vor găsi numeroase modele de amplificatoare pentru sunet, dar și alte echipamente de sonorizare, create de producători cunoscuți pentru seriozitate și pentru calitate produselor pe care le oferă.

Indiferent dacă este vorba despre boxe, lumini și efecte scenice, sisteme de sunet profesionale sau alte accesorii, Sound Stil se asigură că pasiunea pentru muzică de calitate va fi răsplătită pe măsură.

Business-ul se adresează inclusiv persoanelor juridice, deoarece echipamentele profesionale comercializate pot fi amplasate cu succes în săli de teatru, cinematografe, biserici, săli de evenimente, stadioane sau spații pentru conferințe și amfiteatre.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.