Sfaturi utile dacă te muți la casă nouă

Ești entuziasmată că te muți, dar îți faci grijă că mutarea în sine va fi dificilă? COSMO ți-a pregătit câteva sfaturi pentru a-ți face această perioadă mai ușoară.

Când te muți la casă nouă treci prin mai multe sentimente: ești fericită că ai găsit o casă potrivită pentru nevoile tale, ești entuziasmată când te gândești la aceasta, dar îți e și teamă că vei fi prea stresată și că nu te vei putea organiza. Din fericire, dacă ții cont de câteva lucruri, mutatul nu va fi atât de dificil precum pare!

Sfaturi utile dacă te muți la casă nouă:

În primul rând, gândește-te de ce obiecte din casă ai cu adevărat nevoie. Cu siguranță și tu ai o grămadă de lucruri care nu îți plac, pe care nu le folosești sau cu care chiar nu ai ce face și nu are rost să le cari după tine. Vinde-le, donează-le sau aruncă-le și ia cu tine în casa nouă doar lucrurile importante.

Citește și: Sunteți pregătiți să vă mutați împreună? 

Apoi, roagă câțiva prieteni să te ajute. Poate ai impresia că te poți descurca singură (și o poți face, doar că îți va lua foarte mult timp), dar e mult mai simplu să strângi toate lucrurile alături de cineva. Îi poți „mitui”, lăsându-i să aleagă din lucrurile pe care tu nu vrei să le iei cu tine.

De asemenea, e recomandat să îți iei o zi-două libere pentru a face toată treaba asta – sau ocupă-te doar de strânsul lucrurilor într-un weekend. Poți face câte puțin în fiecare zi, după muncă, dar în felul acesta vei simți că nu vei termina niciodată.

Nu uita că trebuie să ai suficiente cutii și/sau genți în care să transporți lucrurile! Nu amesteca prea mult lucrurile, îți va fi mai greu atunci când despachetezi. Ajută foarte mult să scrii pe fiecare cutie ce conține.

Citește și: Reciclează creativ! Idei de decorațiuni interioare DIY 

Trebuie să pregătești și o cutie de care vei avea nevoie în ziua mutării și în prima zi la casa nouă. Pune în ea câteva produse de îngrijire, ustensile de bucătărie, câteva haine etc.

COSMO tip: În loc să folosești bubble wrap, pune obiectele fragile în haine, așternuturi sau prosoape. În felul acesta, vei salva spațiu.

Cu puțină răbdare și multă organizare, mutatul la casă nouă nu va fi atât de dificil!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.