Sfaturi de decor pentru iluzia unei camere mai mari

Puține persoane sunt cu adevărat încântate de dimensiunea locuinței, în special dacă este vorba de un apartament de bloc. Am discutat despre asta cu Athina Bluff și Amy Brandhorst, doi designeri de interior, care ne-au oferit câteva sfaturi pentru decor, dacă vrei să creezi iluzia unei camere mai spațioase.

#1 Scapă de mobila inutilă

Să deții toate piesele de mobilier pe care le dorești este un lux de care persoanele care locuiesc în camere mici nu se pot bucura. În loc să înghesui prea multă mobilă în cameră, scapă de o parte din ea și înlocuiește-o cu ceva mai simplu. De exemplu, îți poți așeza hainele pe umerașe, pe un stander. Acesta este util și va da camerei un aer minimalist, șic.#2 Mobilă și decorațiuni transparente

… sau în culori neutre/de aceeași culoare cu fundalul. De exemplu, o măsuță de cafea albă pe un covor alb, un scaun transparent, un fotoliu așezat lângă fereastră, în aceeași nuanță cu draperiile etc.

#3 Concentrează-te pe oglinzi

Nu subestima puterea oglinzilor, pentru că acestea dau impresia unei camere mai mari. Cel mai bun loc unde o poți fixa este pe peretele opus ferestrei; astfel, va reflecta cât mai multă lumină.

#4 Optează pentru piese mari

Probabil și tu crezi că într-o cameră mică trebuie folosite piese de mobilier și decorațiuni mici, dar acesta este un mit. De fapt, făcând acest lucru, micșorezi vizual spațiul. Este recomandat să alegi lampadare, lustre, plante sau rame pentru fotografii mai mari.

#5 2 în 1

Un mod ingenios de a profita de spațiul existent este să te gândești la mai multe scopuri pentru un obiect. De exemplu, mai multe cărți pot fi transformate în noptieră (ai grijă ca baza să fie formată din cărți de dimensiuni mari).

#6 Gândește pe verticală

Camera ta nu se oprește la nivelul ochiului, deci profită și de spațiile moarte de pe pereți. Fixează etajere aproape de tavan, unde poți depozita cărți, figurine, boardgames, cutii cu diferite obiecte pe care le folosești mai rar etc.

 

 

*articol preluat din Harper’s Bazaar UK

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.