Cele mai interesante seriale science fiction

Serialele science fiction ne permit să „scăpăm” pentru puțin timp din realitate, să visăm la un viitor deosebit sau la lumi diferite. Dacă nu știi ce să mai vizionezi, încearcă recomandările noastre!

Cele mai interesante seriale science fiction

Doctor Who

Serialul a fost lansat în 1963 și a avut 26 de sezoane până în 1989, când a fost oprit. Spre bucuria fanilor, în 2005 a fost lansat un nou sezon, iar serialul continuă și în prezent. Doctor Who urmărește aventurile unui Time Lord numit „the Doctor”, o ființă extraterestră de pe planeta Gallifrey care explorează universul cu ajutorul navei sale care poate călători prin spațiu și timp, TARDIS. Mulți dintre cei care urmăresc serialul l-au început odată cu seria din 2005, primele episoade din seria clasică fiind puțin greoaie.

Battlestar Galactica

Parte din franciza Battlestar Galactica, serialul a fost lansat în 2004. Acțiunea are loc într-un sistem solar îndepărtat, unde o civilizație de oameni trăiește pe un grup de planete cunoscute sub numele de „the Twelve Colonies”. În trecut, Coloniile s-au aflat în război cu o rasă de androizi numită Cyloni, care au lansat un atac brusc asupra Coloniilor, devastând planete și oamenii care le locuiau. Din toată flota colonială, Battlestar Galactica pare a fi singura navă de capital militar care a supraviețuit atacului. Sub conducerea comandantului său, Galactica își asumă sarcina de a conduce supraviețuitorii în căutarea unei noi colonii.

The Twilight Zone

A treia intrare de pe lista noastră o reprezintă The Twilight Zone, care a fost lansat în 1959 și s-a încheiat în 1964, fiind urmat de noi sezoane între 1985-1989, apoi între 2003-2003. De data aceasta este vorba de un serial tip antologie, care include episoade science fiction, fantasy și thriller psihologic, adesea încheiate cu o întorsătură macabră sau neașteptată și, de obicei, cu o morală.

Sense8

Dacă ești interesată de un serial lansat recent, îți recomandăm Sense8, care are în prim plan opt străini din diferite părți ale lumii care devin legați din punct de vedete mental și emoțional. Creatorii au încercat să exploreze subiecte mai puțin întâlnite în serialele de acest gen, precum politica, idenditatea, sexualitatea, genul și religia.

Rick and Morty

De pe lista noastră nu putea să lipsească și o animație, iar Rick and Morty ni se pare alegerea ideală pentru fanii genului. Ce a început ca o parodie a „Back to the Future” s-a dezvoltat într-un serial inteligent și creativ. În rolurile principale îi găsim pe Rick, un om de știință alcoolic, și pe nepotul său Morty, cu care călătorește în timp și spațiu în diverse aventuri.

Vizionare plăcută!

 

Citește și: Cele mai așteptate seriale din 2018 

Citește și: 10 seriale de comedie care merită văzute 

 

Sursă foto: Facebook @DoctorWho, Facebook @Sense8TV, Netflix

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.