Cele mai interesante seriale fantasy

Serialele fantasy ne aduc aminte de copilărie, când ne permiteam mai des să visăm cu ochii deschiși, să evadăm în lumi imaginare. Dacă ai nevoie de recomandări, încearcă serialele din lista noastră!

Carnivale (Daniel Knauf, 2003-2005)

Acțiunea serialului are loc în anii ’30 în Statele Unite, iar în rolul principal îl întâlnim pe Ben Hawkins, un tânăr cu puteri tămăduitoare și vise profetice care se alătură unui carnaval. Un alt personaj principal este Justin Crow, un fanatic religios care are aceleași vise ca Ben.

Merlin (Julian Jones, Jake Michie, Johnny Capps, Julian Murphy, 2008-2012)

Serialul este inspirat din celebra legendă Sabia din stâncă și urmărește aventurile vrăjitorului și ale tânărului prinț Arthur.

Being Human UK (Toby Whitehouse, 2008-2013)

Serialul combină elemente de fantasy, horror, dramă și comedie, iar în rolurile principale îi găsim pe fantoma Annie, vampirul John și vârcolacul George, care ajung să locuiască împreună.

Penny Dreadful (John Logan, 2014-2016)

Creatorul serialului s-a inspirat din creații precum Frankenstein, Portretul lui Dorian Gray, Dr. Jekyll și Mr. Hyde sau Dracula, iar în rolurile principale găsim un grup care trece prin numeroase aventuri în misiunea de a lupta împotriva forțelor supranaturale.

Britannia (Jez Butterworth, Tom Butterworth, James Richardson, 2017-prezent)

În anul 43 d.Hr., Armata Romană – determinată și înspăimântată în aceeași măsură – se întoarce să zdrobească inima celtică a Britanniei – o țară misterioasă condusă de femei războinice și druizi puternici care pot canaliza forțele puternice ale lumii interlope. Sau așa se spune…

Ce seriale fantasy au fost preferatele tale și ce ai mai adăuga pe această listă?

 

Citește și: 10 seriale de comedie care merită văzute 

Citește și: Cele mai interesante seriale crime/drama 

Citește și: Cele mai interesante seriale science fiction 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.