Selah Sue, artistul care nu face compromisuri

By  | 

       

Sigur îi fredonezi şi tu melodiile şi îi apreciezi vocea incredibilă. Selah Sue revine în România într-un concert electrizant, deschis de trupa românească Moonlight Breakfast, pe Arenele Romane, duminică, 19 septembrie. Hai să o cunoaştem împreună mai bine pe Selah Sue, care ne-a acordat un interviu special pentru cititoarele Cosmo.

Ai spus că de obicei scrii despre sentimentele tale. Ce te-a inspirat să scrii melodia ”This World”?

De fapt, ”This World” este despre industria de muzică. Văd pericolele acestei lumi, care nu este deloc simplă, şi trebuie să ştiu cum să le evit. Trebuie să fiu puternică, să am încredere în mine, să încerc să duc o viaţă cât mai bună şi să fiu fericită. În industria muzicală nu este deloc simplu!

Care este cel mai mare compromis pe care l-ai făcut în cariera de artist? A meritat?

Când am înregistrat primul album, producătorii au vrut neapărat să includă o melodie pe care eu nu o vroiam, deoarece era mai veche şi nu o mai simţeam, pentru mine era prea comercială. Şi nu am acceptat să o includă, aşa că am câştigat, pentru că din punct de vedere artistic nu voi face compromisuri. Sunt nevoită să fac compromisuri în alte privinţe, dar în cariera muzicală nu voi face compromisuri niciodată.

Ai avut concerte peste tot în lume, care este locul în care te-ai întoarce cu plăcere şi de ce?

Mi-ar plăcea să am mai multe concerte în Japonia şi Brazilia, unde am avut doar un concert foarte cool. Mi-ar plăcea să mă întorc acolo şi să cunosc şi oamenii şi să vizitez ţara. Sunt locuri foarte interesante.

În ceea ce priveşte publicul, cel din Polonia a fost uimitor. Oamenii sunt minunaţi, sunt foarte energici. De fapt, pentru mine nu contează prea mult unde sunt atâta timp cât energia este acolo.

Cum te-ai simţit prima dată când ţi-ai auzit melodiile difuzate la radio sau în club? Îţi face plăcere să le asculţi?

De fapt, nu îmi place să îmi ascult melodiile la radio, aşa că atunci când le aud închid imedia radioul. Sunt foarte aspră cu mine şi aud orice greşeală şi nu mă pot bucura de ele aşa cum trebuie. Dar dacă stiu că sunt foarte difuzată într-o ţară în care nu am mai fost niciodată, este grozav să ştiu asta!

Ai spus la un moment dat că nu ar fi trebuit să fii cântăreaţă. Ce altceva ţi-ar fi plăcut să faci în plan profesional?

Am început să studiez psihologia la 18 ani şi chiar credeam că o să devin psiholog. Pentru mine psihologia este cel mai interesant obiect de studiu pentru că este important să ştim de ce suntem aici, să înţelegem toată lupta aceasta pentru fericire şi relaţiile cu cei din jur.

Ai încercat vreodată să iei legătura cu idolul tău, Lauryn Hill? Ţi-ar plăcea să înregistrezi o melodie în duet cu ea?

Nu, vreau să rămână în continuare la statutul de idol, pentru că probabil dacă o voi întâlni o voi privi în alt mod. Nu sunt genul acela care să îşi urmărească idelii de aproape, prefer să o urmăresc de la distanţă şi cred în continuare că este unul dontre cei mai buni artişti ai lumii din toate timpurile. Dar nu, nu am încercat să o contactez niciodată. Binenţeles, dacă ea va dori să înregistrăm o melodie împreună nu voi spune nu, dar nu o să forţez eu lucrurile să se întâmple.

Eşti foarte frumoasă şi îmi place look-ul tău natural. Ai şi un produs de frumuseţe de care nu te poţi lipsi?

Pai da, ar fi ceva. Iarna sunt foarte palidă, aşa că port mereu puţin blush în obraji ca să par sănătoasă în mod natural.

Ce principii ai tu în viaţă? Ce vrei să transmiţi de fapt prin muzica ta?

Da, cred foarte mult că dacă vrei să fii fericit în viaţă, trebuie să fii mulţumit de tine însuţi, să te accepţi aşa cum eşti. Autoacceptarea este mesajul pe care îl transmit în toate melodiile mele: învaţă să te iubeşti aşa cum eşti, cu toate slăbiciunile, fii bun cu cei din jurul tău şi rămâi cu picioarele pe pământ.

Cum trebuie să fie o tipă Cosmo?

Cosmo înseamnă să fii o femeie puternică, inteligentă şi independentă. Nu aş spune frumoasă şi la modă, căci nu acestea sunt cele mai importante aspecte în viaţă. 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *