Secretul din bucatarie al unei relatii reusite

By  | 

Cauţi fericirea în relaţie? Iată lucrurile pe care femeile ar trebui să le facă mai des

O echipă internaţională de cercetători a demonstrat că într-o relaţie este important că ambii parteneri să fie sătui, să mănânce destul. Un nivel scăzut de glucoză în sânge îi face pe oameni să fie mai agresivi, mai furioşi în relaţia de cuplu.

Glucoza este un zahăr esenţial creierului, o importantă sursă de energie. Dacă organismul nu primeşte destulă hrană, respectiv destulă glucoză, autocontrolul va avea de suferit, la fel şi procesul de luare a deciziilor. Astfel, oamenii vor fi mai nervoşi şi mai violenţi, nu-şi vor putea controla bine emoţiile.

Cercetătorii, coordonaţi de psihologul Brad Bushman de la Universitatea de Stat Ohio, au testat modul în care nivelul scăzut de glucoză duce la tendinţe agresive între parteneri.

Timp de 21 de zile, 214 participanţi, adică 107 cupluri heterosexuale, şi-au măsurat în fiecare dimineaţă şi seară nivelul de glucoză din sânge. Apoi, înainte de culcare, ei au fost rugaţi să folosească o păpuşă voodoo în care să înfingă mai multe ace, în funcţie de cât de furioşi erau pe partener. Totul avea să se desfăşuare într-un cadru privat şi să fie înregistrat.

Citeşte mai multe detalii despre fericirea în cuplu pe RomâniaTV.net

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *