Scarlett Johansson va regiza un film inspirat de romanul de debut al lui Truman Capote

By  | 

Scarlett Johansson si-a facut debutul in regie cu un scurtmetraj pentru proiectul-colaj „New York, I Love You”, care in cele din urma nu a mai fost insa inclus in versiunea finala a filmului, regasindu-se insa, ca bonus, pe versiunea lansata pe DVD.

„Summer Crossing” este primul roman al scriitorului Truman Capote, scris in anii 1940, insa nepublicat in acea epoca.

Capote a pretins ca a distrus manuscrisul, insa acesta a fost descoperit si publicat in 2005, la 21 de ani dupa moartea autorului.

Romanul „Summer Crossing” spune povestea personajului Grady, o tanara in varsta de 18 ani, provenind dintr-o familie buna, care, pe parcursul verii anului 1945, s-a angajat ca paznic intr-o parcare. Nu a fost anuntata deocamdata data la care va fi lansat acest film.

Truman Capote este considerat unul dintre cei mai importanti scriitori americani ai secolului al XX-lea.

S-a nascut pe 30 septembrie 1924, la New Orleans. Dupa o copilarie petrecuta intr-un orasel din Alabama, s-a mutat la New York, unde, la 17 ani, si-a intrerupt studiile si s-a angajat la The New Yorker.

Curand, a inceput sa-si publice povestirile in reviste literare, iar in 1948 i-a aparut romanul „Alte glasuri, alte incaperi” care s-a bucurat de succes si l-a impus in atentia criticilor ca pe una dintre cele mai mari sperante ale prozei americane.

Cartile si piesele de teatru publicate ulterior („A Tree of Night and Other Stories”, 1949, „The Grass Harp”, 1951, „Breakfast at Tiffany’s”, 1958, „In Cold Blood”, 1966, „A Christmas Memory”, 1966, „Behind Prison Walls”, 1972, „Music for Chameleons”, 1980), multe dintre ele ecranizate, i-au consolidat reputatia.

Fanii actritei americane o pot revedea pe Scarlett Johansson, in 2012, in filmul „We Bought a Zoo”, regizat de Cameron Crowe, si in „The Avengers”, regizat de Joss Whedon. Actrita Scarlett Johansson a devenit celebra odata cu rolul adolescentei din filmul „Imblanzitorul de cai” (1998).

S-a consacrat ulterior prin partituri precum cele din „Rataciti printre cuvinte/ Lost in Translation”, pentru care a castigat premiul BAFTA, si „Fata cu cercel de perla”, „Cantec de iubire”, „Match Point”, „Jurnalul unei dadace”, „Vicky Cristina Barcelona” si „Cealalta mostenitoare Boleyn”.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *