Salonul de Carte BOOKFEST Timisoara – 15-17 martie 2012

By  | 

Asociatia Editorilor din Romania a decis ca, incepand din acest an, Salonul de Carte Bookfest – un brand extrem de indragit de iubitorii de carte din capitala, care isi consolideaza imaginea de sase ani – sa fie mai aproape si de cititorii din afara Bucurestiului.

Prima editie itineranta a salonului de carte va avea loc la Timisoara. Bookfest Timisoara va avea deschiderea oficiala joi, 15 martie 2012, la ora 12.00, in prezenta organizatorilor.

Program de vizitare:

  • joi, 15 martie (12.00-20.00)
  • vineri, 16 martie
  • sambata, 17 martie (10.00-20.00)

Intrarea este libera.

O oferta de peste 15.000 de titluri si reduceri substantiale ii asteapta pe vizitatorii Salonului de Carte Bookfest Timisoara. In lista expozantilor se regasesc atat cele mai importante edituri autohtone, precum Humanitas (reprezentata de Librariile Humanitas), Polirom, Cartea Romaneasca, Curtea Veche sau Rao, cat si edituri specializate – precum Editura Universitatii din Bucuresti (carte universitara), Editura Gama (carte pentru copii) – sau edituri recent infiintate – Ponte sau Blumenthal.

Timp de trei zile, publicul cititor va avea ocazia sa participe la intalniri cu autori de marca sositi special cu acest prilej la Timisoara: Horia-Roman Patapievici – presedintele Institutului Cultural Roman si unul dintre cei mai indragiti autori Humanitas, Varujan Vosganian – autorul "Cartii soaptelor", desemnata Cartea anului 2010 in Romania, Radu Paraschivescu – scriitor, traducator si publicist Daniel Daianu, analist economic si fost Ministrul al Finantelor, Larry Watts – istoric american, Daniel Cristea-Enache – critic literar.

Pentru vizitatorii Bookfest Timisoara care iubesc in egala masura cartea si filmul, organizatorii au pregatit o oferta generoasa de productii cinematografice care vor putea fi vizionate in incinta salonului de carte. O premiera nationala o reprezinta vizionarea publica a filmului José si Pilar, propunerea Portugaliei la Oscar 2011.

Si copiii se afla in atentia organizatorilor Bookfest Timisoara: in ultima zi a targului, timp de doua ore, actrita Ramona Olosz ii va ajuta pe cei mici sa descopere personaje memorabile din carti recent publicate in cadrul MiniBookfest. Lecturi, face painting, concursuri de desen, urmate de expozitii, jocuri si premii in carti, toate vor avea loc in spatiul de evenimente al salonului de carte.

Expozitia cu tema "Grafica fara computer. Litere. Desen, Relief, Volum", a celor de la Atelierul de Grafica din Bucuresti, completeaza lista atractiilor Salonului de Carte Bookfest Timisoara.

  • Brandul Bookfest a fost lansat in 2002 si e in prezent cel mai important salon international de carte ce are loc in prima parte a anului in capitala si singurul care a reusit sa puna in practica, la standarde occidentale, ideea de targ international.
  • Salonul de Carte Bookfest este organizat de Asociatia Editorilor din Romania, principala asociatie profesionala a editorilor de carte din Romania, care reuneste editori din toate domeniile de interes cultural.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *