Romanul lui Michel Houellebecq recompensat cu Premiul Goncourt 2010, in pregatire in colectia Biblioteca Polirom

By  | 

„Harta si teritoriul” este cea de-a sasea traducere din opera lui Michel Houellebecq publicata in cadrul colectiei Biblioteca Polirom, dupa „Platforma” (2003), „Extinderea domeniului luptei”, „Particulele elementare” (editia a doua revazuta, 2006), „Posibilitatea unei insule” (2005), „Inamici publici” (2009, in colaborare cu Bernard Henry-Levy).

Michel Houellebecq (n. la 26 februarie 1958, La Reunion, Franta). Unul dintre cei mai cunoscuti si mai controversati scriitori francezi contemporani.

In 1992, vede lumina tiparului primul sau volum de poeme, „Pe urmele fericirii”, distins cu Premiul Tristan Tzara. In 1994, publica primul roman, „Extinderea domeniului luptei”, care il face cunoscut publicului larg.

Al doilea volum de poeme, „Sensul luptei”, obtine Prix de Flore in 1996. In 1998, publica simultan volumul de texte critice „Interventii” si romanul „Particulele elementare”, tradus in peste douazeci si cinci de limbi si recompensat cu Prix Novembre.

In 2000, ii apar un disc, „Prezenta umana”, cu poeme in lectura proprie, acompaniate de muzica lui Bertrand Burgalat, si „Lanzarote”, un volum intre reportaj si fictiune, cu fotografii.

Se stabileste in Irlanda. In 2001, publica romanul „Platforma”, care cunoaste, asemenea Particulelor elementare, un succes fulminant.

In anul 2002, devine primul francez caruia i s-a acordat prestigiosul IMPAC Dublin Literary Award. La Editura Polirom, de acelasi autor, au fost traduse: „Platforma” (2003), „Extinderea domeniului luptei” (2005), „Particulele elementare” (editia a doua revazuta, 2006), „Posibilitatea unei insule” (2006) si „Inamici publici” (2009, in colaborare cu Bernard Henry-Levy).

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *