Riddick – Vin Diesel, muschi si efecte speciale

By  | 

Plecând de la premisa că nu sunt fan al filmelor ”muscle”, în care apar actori precum Vin Diesel, aveam aşteptări foarte mici de la acest film. I-am acordat o şansă, totuşi, pentru că mă atrage latura sa S.F. . 

Începutul filmului este dureros, atât pentru privitor, cât şi pentru Riddick, care este rănit pe o planetă ostilă şi trebuie să recurgă la metode extreme pentru a se salva. Pentru privitor este dureros deoarece începutul filmului îţi oferă cel mai puternic argument de a părăsi sala de cinematograf. Am rezistat, însă, cu brio, tentaţiei şi am urmărit povestea anti-eroului în continuare.

Dacă nu ai văzut primele 2 filme din serie, ”Pitch Black” (2000) şi ”The Chronicles of Riddick” (2004), nu ai ratat nimic, deoarece vei afla detaliile cele mai importante chiar de la personaj, care îşi aminteşte pentru noi de ce se află el acolo. Ceea ce este fascinant, însă, este ataşamentul lui Vin Diesel pentru această poveste şi acest personaj. Dacă la început a fost doar actor, de la al doilea film a devenit şi unul dintre producători şi a lucrat chiar şi la scenariu. 

Atât decorul ”hellish”, cât şi creaturile hibrid lasă de dorit, la fel ca şi replicile clişeistice ale personajelor create. Punctul culminant îl atinge replica lui Riddick, atunci când îi face un compliment singurului personaj feminin, Dhal (Katee Sackhoff), căreia îi spune ”Îmi place oja ta. Se asortează cu sfârcurile”.

Pe scurt: Vin Diesel este Riddick, un outlaw intergalactic, care trebuie să înfrunte pe o planetă ostilă 2 echipaje de vânători de recompense aflate pe urmele sale, dar şi o rasă de creaturi periculoase. Binenţeles că Riddick le-a făcut faţă cu brio, reuşind să îi ”cureţe” pe cei care îi vroiau capul, dar şi să scape nevătămat din mijlocul iadului dezlănţuit. Şi ca să fie totul perfect, a transformat-o pe lesbiana declarată într-o pisicuţă care toarce după cum o mângâie el.

Deşi Riddick nu este un personaj care să îi dea posibilitatea lui Vin Diesel să se remarce în alt fel decât fizic, actorul este chiar talentat. Şi nu am remarcat asta nici măcar în seria ”Fast & Furious”, ci în ”Find me Guilty”, în care interpretează cu umor un mafiot italian.

Dacă eşti fan Riddick sau Vin Diesel, poţi să vezi la cinematograf acest film începând cu data de 13 septembrie. Şi nu uita să ne spui cum ţi s-a părut filmul!

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *