Retete de toamna de la Gwyneth Paltrow

By  | 

Pui milanez

Ingrediente
-> 4 piepti de pui fara piele
-> 1 cana de lapte
-> 2 cani pesmeti pisati amestecati cu 1 lingurita piper si 1 lingurita sare
-> ½ ceasca ulei de masline extra-virgin

Pune pieptii intre doua foi mari de copt si bate-i pana devin foarte subtiri. Inmoaie-i intr-un bol cu lapte, apoi scurge-i si da-i prin pesmetul pe care l-ai pus intr-o farfurie. Stratul de pesmet ar trebui sa fie cat de cat egal. Incinge intr-o tigaie uleiul de masline si prajeste carnea pe rand.

Alte retete delicioase cu pui, de la eCuisine.ro:

Pavlova cu afine

Ingrediente
-> 4 albusuri de oua mai mari
-> putina sare
-> ½ lingura otet alb
-> trei sferturi ceasca de zahar plus inca 2 linguri
-> 1 lingura amidon
-> ½ lingurita praf vanilie
-> 1 ceasca frisca
-> 1½ ceasca afine plus si multe altele, pentru decor

Incalzeste cuptorul in prealabil. Amesteca cu mixerul albusurile, sarea si otetul intr-un bol, pana ce se transforma intr-o spuma tare. Apoi, amesteca ceasca de zahar cu amidon si adauga treptat compozitia peste spuma din albusuri, amestecand continuu pana se omogenizeaza. Adauga vanilia si amesteca in continuare pana ce crema sta "teapana".

Asaza hartie de copt intr-o tava si pune pe ea compozitia pe care ai portionat-o in prealabil cu lingura. Lasa la copt cam 10 minute, da focul mai mic si lasa in cuptor pentru inca o ora. Nu scoate bezelele imediat dupa ce s-au copt, ci lasa-le la racit in cuptor inca o ora, tinand usa cuptorului putin deschisa.

Intre timp, combina frisca si restul de zahar. Intr-un alt castron, zdrobeste afinele cu o lingura ca sa lase suc. Le poti incorpora apoi in frisca sau folosi ca topping peste bezele si frisca. Distribuie cat mai egal frisca si deasupra pune afine.

Alte sugestii de retete Pavlova, de la eCuisine.ro:

Sosul lui Bruce

Ingrediente
-> 1 ceasca maioneza (vegetariana sau obisnuita)
-> ½ lingura de smantana
-> 2 linguri patrunjel tocat marunt
-> ½ lingura mustar Dijon
-> 2 cepe verzi tocate marunt
-> 1 capatana de usturoi pisat
-> ½ lingurita suc de lamaie
-> putin piper proaspat maruntit sau boabe pisate dupa gust
-> sare dupa gust
-> 1½ lingurita capere taiate fin
-> ¼ lingurita seminte de telina

Amesteca toate ingredientele de mai sus si pune compozitia in patru jumatati de avocado.

Alte sosuri delicioase, de la eCuisine.ro:

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *