(P) Rețete de băuturi speciale cu cafea Julius Meinl

Povestea aromei inconfundabile de cafea Julius Meinl începe chiar cu planta de cafea în sine. Marele producător menține contactul direct cu fermierii, reușind să aleagă numai boabele perfecte de cafea verde.

Sunt foarte mulți factori care influențează calitatea cafelei de care te bucuri în orice moment al zilei: regiunea în care sunt cultivate boabele, altitudinea, umiditatea și chiar momentul în care acestea sunt culese.

Fiindcă fiecare ceașcă de cafea Julius Meinl trebuie să satisfacă chiar și cele mai rafinate gusturi, blendurile tradiționale ale acestui producător sunt realizate din boabe premium Arabica și Robusta, culese din cele mai renumite plantații ale lumii.

Procesul de producție

În momentul în care ajung în fabrică, boabele verzi de cafea Julius Meinl sunt supuse unui control al calității foarte strict. Apoi, specialiștii în prăjirea și amestecarea cafelei din Viena sau Vicenza aplică procesele pe care le-au perfecționat de-a lungul anilor. După prăjirea boabelor, se realizează un al doilea control al calității, fiecare boabă fiind inspectată electronic.

Imediat după al doilea control, cafeaua este ambalată în pachete vidate, păstrând aroma pentru o durată deosebit de mare. Degustarea și testarea continuă a boabelor verzi și prăjite este o asigurare că numai cele mai bune boabe se vor afla în ceașca ta de cafea.

Prăjirea

Fiindcă gusturile și preferințele diferă de la o persoană la alta, marele producător de cafea Julius Meinl oferă 3 variante de prăjire a boabelor:

– prăjire ușoară: creează o aromă intensă, o aciditate mai mare și un corp puternic al cafelei, fiind ideală pentru cafeaua la filtru;

– prăjire medie: aduce în atenție savoarea subtilă a cafelei, aroma de caramel, având mai puțină aciditate. Această variantă este perfectă pentru rețetele vieneze de cafea;

– prăjire intensă: creează un gust intens, puternic caramelizat, fiind alegerea potrivită pentru diferitele tipuri de espresso.

Espresso este o băutură iubită în toate zonele lumii, aflându-se în oferta fiecărui restaurant, bar sau lounge. Cu toate că este o băutură simplă, aceasta poate sta la baza unor rețete deosebite de băuturi cu cafea.

Astfel, 7-8 grame de cafea Julius Meinl râșnită, presată cu 15-20 de kilograme și infuzată timp de 20-30 de secunde îți vor oferi 30 de mililitri de espresso cu cremă de cea mai bună calitate. Licoarea poate fi savurată într-o ceșcuță mică sau poate fi folosită în rețete de băuturi pe bază de cafea. Iată câteva sortimente care îți vor trezi toate simțurile!

Rețete de vară

– Affogato Royal. 30ml de espresso, o lingură de înghețată cu fistic și lichior. Trebuie să adaugi lichiorul în cafea, apoi să pui înghețata deasupra.

– Iced Choco Latte. Această rețetă se prepară într-un blender și vei avea nevoie de 60ml de lapte, 10ml de pudră de frappe, 30ml de espresso, 10ml de sirop de ciocolată și gheață.

– Milky Dream. Vei avea nevoie de 30ml de espresso, 100ml de lapte, o lingură de înghețată Stracciatella și o lingură de înghețată de nucă de cocos. Adaugă înghețata în laptele rece și toarnă ușor espresso-ul deasupra. Pune două paie în pahar și bucură-te de savoarea acestei rețete!

Rețete de iarnă

– Hazel shot. Vei avea nevoie de 20ml de ristretto, 20ml de lichior de alune de pădure, 20ml de lapte cu vanilie și frișcă. Opțional, poți orna cu mici bucățele de alune. Toarnă lichiorul de alune de pădure într-un pahar mic și adaugă lent laptele pe marginea paharului. Toarnă cafeaua peste lapte ca strat separat și ornează cu frișcă. Nu amesteca shotul înainte de a-l savura!

– Latte cu scorțișoară. Îți trebuie 30ml de cafea Julius Meinl (espresso), 100ml de lapte, scorțișoară pudră și topping de ciocolată neagră. Aplică toppingul pe interiorul paharului (cu 2cm sub buză). Presară scorțișoara și toarnă un caffe latte clasic peste aceste ingrediente. Presară puțină scorțișoară peste spuma băuturii.

– Double Nut Latte. Ingrediente: 30ml de espresso, 100ml de lapte, 10ml de sirop de nucă de cocos, 15ml de lichior de alune de pădure și alune de pădure date prin răzătoare. Toarnă întâi siropul și lichiorul, apoi toarnă un latte clasic peste ele și presară alunele de pădure trecute prin răzătoare peste spuma latte-ului. O variantă fără alcool va conține sirop de alune de pădure în locul lichiorului.

Foto: Unsplash

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.