3 cocktail-uri festive de Revelion

Ocaziile speciale cer pregătiri speciale, aşa că v-am pregătit 3 reţete de cocktail-uri festive, ideale pentru o petrecere de Revelion de neuitat!

Cocktail spumos cu ghimbir (8 porţii)

Ingrediente: 2 linguriţe de ghimbir proaspăt ras, extract de stevia pentru îndulcire şi o sticlă (750 ml) de vin spumant precum Prosecco sau Cava.

Cum se prepară: într-un vas încăpător pune vinul peste care adaugi ghimbirul şi îndulcitorul favorit.

Vin alb condimentat (12 porţii)

Ingrediente: 250 ml apă, 100 g miere de albine sau alt îndulcitor natural, zeama de la 2 lămâi, 4 stele de anason, 4 batoane de ghimbir, 12 cuişoare, 2 sticle de vin alb sec precum Sauvignon Blanc, 250 ml vin Muscat Ottonel, 1 măr Golden feliat, 1 pară Williams feliată, 2 lămâi feliate subţire.

Cum se prepară: pune apa împreună cu mierea şi zeama de lămâie într-o cratiţă la fiert împreună cu condimentele. Adaugă după ce au dat într-un clocot şi vinul împreună cu fructele. Se serveşte cald sau rece, după preferinţă.

Eggnog cu rom şi cocos (Coquito) (10 porţii)

Ingrediente: 750 ml rom de calitate, 1 nucă de cocos, lapte de cocos, 350 ml smântână, 200 gr unt de cocos, 400 g lapte condensat, 2 batoane de scorţişoară.

Cum se prepară: preîncălzeşte cuptorul la 180 grade. Găureşte şi scurge laptele din nuca de cocos, pe care o bagi la cuptor apoi timp de 15 minute. Scoate nuca din cuptor cu grijă, aşaz-o pe o suprafaţă tare şi apoi desfă-o cu ajutorul unui ciocan. Separă miezul de coajă, pe care trebuie să îl speli apoi sub un jet de apă rece. Rade pulpa de cocos pe care o pui într-un vas încăpător împreună cu laptele de cocos al nucii şi romul.

În vasul de mixer pune laptele de cocos, untul de cocos, smântâna şi laptele condensat pentru a le omogeniza într-o pastă cremoasă. Amestecă pasta apoi cu mixul de rom, pe care trebuie să le pui împreună la rece, unde le poţi păstra până la 2 zile, împreună cu batoanele de scorţişoară.

Foto intro: Unsplash

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.