Reparații de bază pe care orice femeie trebuie să știe să le facă

Se crede că femeile au nevoie de ajutorul partenerului, al unui vecin sau meșter pentru a face cele mai banale reparații în casă. Hai să demontăm acest mit!

Este foarte posibil ca nici tu să nu știi cum se fac anumite reparații de bază în casă, dar crede-ne, nu e deloc dificil să înveți. Mai ales dacă locuiești singură, e necesar să cunoști aceste lucruri. Devine deranjant să chemi de fiecare dată un vecin să ajute și costisitor să chemi un meșter.Iată ce reparații de bază poți face în casă:

Să schimbi siguranțele la panoul electric

Dacă nu ai un panou electric automat, siguranțele îți pot strica toată ziua. Din fericire, sunt foarte simplu de schimbat. Întâi deșurubezi dulia (acea piesă cilindrică care asigură contactul cu rețeaua electrică), apoi scoți siguranța defectă și o înlocuiești cu una nouă. la final, însurubezi la loc dulia și asta e tot.

Citește și: Mobilă din paleți DIY 

Să schimbi priza

Puțin mai complicat decât în cazul siguranțelor, dar te vei descurca. Urmărește clipul de mai jos pentru toate detaliile de care ai nevoie:

Să schimbi întrerupătorul

Această reparație este asemănătoare cu schimbatul unei prize: scoți siguranțele, scoți fațeta întrerupătorului, desfaci șuruburile, tragi carcasa din perete. Desfaci șuruburile care țin firele legate de întrerupător, apoi schimbi cu unul noi, pe care îl legi cu aceleași șuruburi. La final, acea carcasă se împinge din nou în perete și se montează fațeta.

Să zugrăvești

În acest caz, manopera e mai scumpă, motiv pentru care multe persoane aleg să zugrăvească singure – mai ales pentru că nu este greu. În mare, pașii sunt aceștia: se îndepărtează zugrăveala veche, se repară găurile sau fisurile din perete, se șlefuiesc zonele respective, se aplică amorsa, apoi se începe zugrăveala propriu-zisă. Îți recomandăm să cauți articole mai complexe pe acest subiect, pentru a înțelege exact ce trebuie să faci.

Citește și: 3 idei DIY pentru decorarea unui dormitor minimalist 

Să știi cum se folosește o bormașină

Ok, asta nu e tocmai o reparație, dar nu strică să știi cum se folosește o bormașină. Poate vrei să-ți pui un tablou, o țintă de darts sau o etajeră – pentru atâta lucru să ceri ajutor? Poți rezolva singură în 5 minute!

Tu știi să faci aceste lucruri? Ce ai mai adăuga pe lista noastră?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.