Reguli de eticheta la sala de fitness

Chiar dacă nu interacţionezi direct cu restul persoanelor care sunt la sala de fitness în acelaşi timp cu tine, trebuie să ţii cont de câteva reguli de bun simţ. Urmează acest simplu cod de conduită pentru a te bucura de un antrenament productiv şi deloc enervant pentru cei din jurul tău.

Poate crezi că aparatele îţi stau la dispoziţie pe toată durata zilei, pentru că ai plătit nişte bani frumoşi, însă nu uita că mai sunt şi alţi oameni care vor să le folosească. Dacă faci o mică pauză, nu te odihni pe aparat, chiar dacă te vei întoarce la el. În timp ce tu te relaxezi, altcineva poate să îl folosească. Ştii şi tu cum e: vrei să te antrenezi, dar nu poţi, pentru că cineva stă pur şi simplu pe un aparat şi citeşte o revistă sau vorbeşte la telefon.

De asemenea, după ce ai folosit un anumit echipament, pune-l la locul său. Indiferent dacă este vorba de nişte greutăţi sau o saltea uşoară, nimeni nu este obligat să strângă după tine. Fii respectuoasă şi du echipamentul înapoi de unde l-ai luat.

Este foarte important să aduci cu tine şi un prosop. Nimic nu este mai oribil decât să te aşezi pe un aparat pe care cineva a lăsat transpiraţie! Cum am spus şi mai sus, trebuie să îi respecţi pe cei din jur. În plus, aşează prosopul dinainte să te aşezi – este mai igienic.

Un alt lucru de care trebuie să ţii cont este spaţiul personal al celorlalţi, în special dacă sala este aglomerată. Fiecare dintre noi mergem acolo să facem exerciţii într-un mod confortabil, deci ai grijă să nu invadezi spaţiul nimănui. Iar dacă vrei să socializezi cu cineva, încearcă să începi acest lucru prin a cere un sfat banal, pentru a vedea dacă persoana respectivă este dispusă să discute cu tine. Nu este recomandat să te aşezi fix lângă ea şi să începi să îi vorbeşti fără rost, pentru că nu vei face decât să o stresezi.

Nu în ultimul rând, nu te comporta ca acasă, mai ales la duş! Dacă eşti fană a serialului Seinfeld, probabil îţi aminteşti de episodul în care George a fost prins urinând la duş, după antrenament. Spuneam că nimic nu poate fi mai oribil decât să te aşezi pe un aparat pe care e transpiraţie? M-am răzgândit, este mai rău să vezi pe cineva cum urinează la duş.

Tu ţii cont de toate aceste reguli de etichetă la sala de fitness? Ce ai mai adăuga la lista noastră?

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.