Reguli de etichetă la nuntă

Ai fost invitată la o nuntă și vrei să lași o impresie bună? Dacă ții cont de aceste reguli de etichetă nu vei da greș!

Ce ținută porți?

Aceasta e poate cea mai grea decizie pe care trebuie să o iei atunci când ești invitată la o nuntă. Trebuie să ții cont de anotimp, locul unde va avea loc nunta, dar și de câteva reguli de etichetă.Nu purta alb. Această culoare este permisă doar miresei, nu și invitațiilor. Îți recomandăm să eviți și ținutele într-o nuanță prea deschisă, pentru a nu se face confuzie.

Nu purta doar negru. Chiar dacă obișnuiești să porți ținute all-black, acestea nu sunt tocmai potrivite pentru nuntă. Dacă ții neapărat să porți o little black dress, alege accesorii colorate, precum un colier statement.

Nu te îmbrăca prea sexy. La o nuntă, mireasa este cea care trebuie să iasă în evidență, nu invitații. În plus, o rochie care lasă prea multă piele la vedere te poate face să arăți ieftin.

Nu purta piese vestimentare transparente. Invitații nu ar trebui să îți vadă lenjeria intimă pe sub haine.

Nu purta imprimeuri prea stridente, precum cele animal print. Nici culorile neon nu sunt potrivite.

Alte reguli de etichetă

cum alegi tematica nuntii

Nu veni cu invitați în plus, fie că e vorba de iubitul tău sau de copii, dacă nu vorbești despre asta cu mirii în avans.

Adu un cadou. Chiar dacă mirii insistă că nu e nevoie, e de bun simț să nu vii cu mâna goală. Citește articolul nostru despre alegerea cadoului potrivit pentru mai multe detalii.

Nu pleca imediat cum ai mâncat. Chiar dacă te grăbești dintr-un motiv sau altul, e de prost gust să pleci imediat după ce ai terminat mâncarea. Ai venit la nuntă pentru a sărbători mirii, nu pentru o masă gratuită!

Nu veni la nuntă pentru a agăța. Se poate să aștepți această zi entuziasmată pentru că îți place un anumit invitat, dar nu toată lumea trebuie să știe asta. Bucură-te de petrecere și nu te concentra doar pe flirtat. Fii discretă!

Nu exagera cu băutura. Mai ales dacă la nuntă este un open bar, e posibil să nu îți dai seama exact câtă băutură consumi, însă trebuie să fii atentă la acest aspect. Bea din când în când și sucuri sau apă și încearcă să eviți cocktail-urile: combinațiile de mai multe tipuri de alcool te îmbară mai repede; în plus, pentru că sunt dulci și delicioase, le vei bea mai repede.

La plecare, ia-ți la revedere de la miri și mulțumește-le pentru invitație.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.