Recomandari filme pentru Halloween

By  | 

Chiar dacă nu este o sărbătoare românească, şi noi ne bucurăm de această seară în care ne costumăm, mergem la petreceri tematice, ne decorăm casa şi facem maratoane de filme horror. Însă sunt atât de multe filme bune încât poate fi dificil să alegi la ce să te uiţi! 

Cu această ocazie, fiind o iubitoare de filme horror, ţi-am pregătit o listă cu filmele mele preferate, pe care ţi le recomand dacă vrei să petreci o seară (poate nu atât de) liniştită în casă. Strânge-ţi prietenele la tine sau invită-ţi iubitul, pune floricelele la microunde, stinge lumina şi pregăteşte-te să fii speriată!

„The Omen” (1976)

Copilul lui Kathy Thorn se naşte mort, dar soţul ei, Robert, îi ascunde cumplitul adevăr, pentru a o proteja. El înlocuieşte copilul lor cu un nou-născut rămas orfan… fără a şti că acesta are origini satanice.

Unul dintre cele mai bune filme horror vechi, „The Omen” te ţine în suspans pe toată durata sa, iar faptul că personajul negativ este un simplu copil aparent inocent ajută la crearea unei atmosfere care îţi va tăia respiraţia.

„Misery” (1990)

Adaptat după romanul cu acelaşi nume scris de „regele horror” Stephen King, „Misery” îl urmăreşte pe autorul Paul Sheldon, care ajunge să fie victima unei fane foarte devotate a sa. După ce are un accident cu maşina, el este salvat de către Annie Wilkies, care se autoproclamă cea mai mare admiratoare a sa. Deşi crede că aceasta i-a salvat viaţa, curând îşi dă seama că fosta asistentă medicală este de fapt cea care îi poate aduce sfârşitul.

„Lord of Tears” (2013)

Filmul spune povestea unui profesor ce are noapte de noapte coşmaruri în care apare Owl Man, o entitate misterioasă şi tulburătoare. Suspectând că viziunile sale sunt legate de un incident întunecat din trecutul său, el se întoarce la casa lui din copilarie, un conac notoriu în Scottish Highlands, unde descoperă adevărul deranjant din spatele viselor lui… şi trebuie să lupte pentru a supravieţui consecinţelor brutale ale curiozităţii. 

Din păcate, „Lord of Tears” nu a fost prea mediatizat, motiv pentru care mulţi nici măcar nu au auzit de el. Poate că prima parte a filmului te va plictisi puţin, însă îţi recomand să nu renunţi la el, pentru că a doua jumătate te va face să strângi perna în braţe şi să pui mâna la ochi. E de preferat să nu îl urmăreşti singură!

„Dead Silence” (2007)

Dacă păpuşile de ventriloc ţi se par inofensive, acest film îţi va schimba cu siguranţă părerea. De când ventrilocul Mary Shaw a fost vânată şi ucisă, micul oraş Raven Fair a fost bântuit de morţi oribile. Când soţia unui localnic este ucisă în mod brutal, acesta se întoarce acasă pentru a dezvălui legenda terifianta a lui Mary Shaw şi motivul pentru care în momentul în care o vezi, nu va trebui să ţipi…

„The Skeleton Key” (2005)

Caroline este o tânără asistentă medicală care se mută în Louisiana unde îl ia în grijă pe Ben, victimă a unui atac cerebral. Atmosfera din casă este însă suspectă, iar soţia lui Ben este foarte rece. După ce obţine o cheie schelet care poate deschide toate încăperile din casa, Caroline descoperă o cameră secretă în pod, unde există urme ale practicii magiei negre, despre care află că aparţineau foştilor proprietari, care au fost linşaţi pentru vrăjitorie.

„House of 1000 Corpses” (2003)

Dacă îţi plac filmele sângeroase şi brutale, „House of 1000 Corpses” este perfect pentru tine. Este primul film al cântăreţului Rob Zombie şi este inspirat din pelicule clasice horror ale anilor ’70 ca „The Texas Chainsaw Massacre” (1974) şi ”The Hills Have Eyes” (1977).

Recomand şi continuarea sa, „The Devil’s Rejects(2005), chiar dacă se încadrează mai mult în genul thriller decât horror.

„Nosferatu” (1922)

„Nosferatu” nu putea lipsi din această listă! Un film horror clasic alb-negru, ecranizarea după romanul lui Bram Stoker „Dracula” îl urmăreşte pe un tânăr om de afaceri care ajunge la castelul din Carpaţi al contelui Orlock, un vampir sângeros.

Recomand şi „Shadow of the Vampire” (2000), care imaginează o altă faţă a filmului. Dacă actorul ales de regizorul Murnau pentru a-l interpreta pe Nosferatu este de fapt un vampir adevărat? În timp ce Max Schreck începe să facă victime printre actori, regizorul îşi dă seama că trebuie să îl oprească, însă tentaţia de a realiza filmul perfect este mult prea mare.

Vizionare plăcută!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *