Recomandari de lectura de la vedete

Nu știi ce să mai citești? Poate te vor atrage lecturile vedetelor!

Știm cât de greu e să alegi o carte bună! Din acest motiv, am căutat pentru tine câteva sugestii din partea vedetelor. Iată ce citesc acestea:Oprah Winfrey spune că una dintre cărțile sale preferate este „Să ucizi o pasăre cântătoare”, de Harper Lee. Romanul, publicat în 1960, tratează chestiuni serioase (violul și integritatea rasială), dar are un ton cald, deseori amuzant. A câștigat Premiul Pulitzer și a fost ecranizată în 1962.

Cărți de citit într-o seară ploioasă

Daniel Radcliffe recomandă „Maestrul şi Margareta”, de Mikhail Bulgakov. Romanul, publicat în 1967, vorbește despre o vizită a diavolului în Uniunea Sovietică. Cartea este considerată una dintre cele mai importante opere ale secolului XX.

Barack Obama vine cu următoarea sugestie: „Cântecul lui Solomon”, de Toni Morrison. Romanul, publicat în 1977, este o poveste captivantă, plină de simboluri, ce îndeamnă la profundă meditație.

5 site-uri unde poți găsi ebook-uri gratuite

„Regele genului horror”, Stephen King, recomandă „Împăratul muștelor”, de William Golding. Romanul, apărut în 1954, ne face cunoștință cu un grup de băieți care scapă cu viață după ce un avion s-a prăbușit, încercând să supraviețuiască singuri pe o insulă pustie.

Anne Hathaway spune că una din cărțile sale preferate este „Grădina secretă”, de Frances Eliza Hodgson Burnett. Publicată în 1911, aceasta este o carte pentru copii, putând fi descrisă ca o poveste minunată despre prietenie, determinare și perseverență.

Mel Gibson recomandă „1984”, de George Orwell. Publicat în 1949, romanul abordează subiecte precum drepturile omului, totalitarismul și libertatea de gândire , iar figura principală a sa este Big Brother, care stă mereu cu ochii pe tine.

5 cărți grozave ecranizate în 2015

Lectură plăcută!

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise