Recomandări de cărți young adult

Adolescenții și tinerii sunt în general destul de haotici ca și stil de viață, dorindu-și să facă foarte multe lucruri și să profite la maxim de timpul pe care îl au la dispoziție. Este într-adevăr o perioadă complicată a vieții, dar asta nu înseamnă că nu putem împăca utilul cu plăcutul. Este important să citim pe tot parcusul vieții, însă mai ales în prima parte a acesteia, atunci când ni se conturează percepția despre lumea în care trăim și viziunea asupra anumitor lucruri. Chiar dacă tinerii preferă să aleagă activități mai spontane pentru relaxare, cum ar fi mersul la cinema sau ieșirile cu grupul de prieteni, ei trebuie încurajați să nu lase cititul în urmă.

Din categoria literaturii destinate pentru young adults, iată câteva dintre cele mai populare titluri de pe www.libris.ro:Absolut tot
Cartea prezintă o frumoasă poveste de dragoste adolescentină. Are de asemenea și valoare psihologică, datorită protagonistei și modului în care aceasta se raportează la lume. Personajul principal are o istorie tristă, însă totul se schimbă atunci când în joc intervine iubirea. În 2017 a apărut și ecranizarea, însă cartea are o profunzime unică.

Divergent
Divergent este romanul de debut al autoarei, acesta fiind urmat de celelalte două volume ale seriei – Insurgent și Allegiant. Cartea prezintă o lume distopică, unde întregul sistem social se bazează pe cinci trăsături de caracter, cărora le corespund mai multe facțiuni. Cursul acțiunii o urmărește pe protagonistă și încercările prin care aceasta este nevoită să treacă.

Sub aceeași stea
Un roman marcat de tristețe, care este combinată cu umor și dragoste. Este spusă povestea a doi tineri care duc o luptă constantă împotriva unei boli nemiloase – cancerul. Viețile lor se schimbă considerabil atunci când destinul îi unește și le dă șansa să trăiască o foarte frumoasă poveste de iubire.

Animale fantastice și unde le poți găsi
J.K. Rowling, faimoasă pentru celebra serie Harry Potter, ne invită din nou să descoperim o lume a vrăjitorilor. Acțiunea cărții este plasată cu mult înainte de cea a cărților despre Harry Potter, fiind vorba despre una dintre cărțile de pe care studiau elevii de la Hogwarts și despre autorul ei. Protagonistul, autorul unei cărți despre animale fantastice, cutreieră lumea în căutarea a și mai mulți „subiecți” pentru cercetările lui. Când ajunge la New York, acesta trece printr-o serie de peripeții, care sunt detaliate în carte.

Cei 100
Romanul ilustrează o lume post apocaliptică, în care supraviețuitorii trăiesc în nave spațiale, departe de suprafața Pământului. În acest context, 100 de adolescenți delincvenți sunt trimiși într-o misiune periculoasă: trebuie să recolonizeze planeta. Deși aceștia nu prea au șanse de reușită, ei învață să lupte pentru supraviețuire, timp în care se confruntă cu foarte multe pericole.

Citește și: 6 cărţi care te vor face o persoană mai bună

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.