Recomandare film: "Harry Potter and the half-blood prince"

By  | 

Incurajati de reintoarcerea Lordului Cap de Mort, Devoratorii Mortii starnesc haosul atat in lumea Incuiatilor cat si in lumea magicienilor, iar Hogwarts nu mai poate ramane raiul care era pe vremuri. Harry simte ca in castel se ascund multe alte pericole, iar Dumbledore il pregateste tot mai intens pentru lupta finala care se apropie cu repeziciune.

El are nevoie de Harry pentru a-l ajuta sa descopere secretul scutului de aparare al lui Cap de Mort – informatii esentiale ce sunt cunoscute numai de fostul profesor al potiunilor de la Hogwarts, Horace Slughorn. Urmarind cu asiduitate acest gand, Dumbledore il momeste pe fostul sau coleg sa revina la Hogwarts, promitandu-i un post mai bine platit, un birou mult mai mare… si sansa de a-l pregati pe faimosul Harry Potter.

In acelasi timp, studentii se afla si sub tirul unui adversar nevazut, cu totul diferit, acela al hormonilor adolescentini, care ridica un adevarat asediu asupra propriei lor cetati. Prietenia de lunga durata a lui Harry cu Ginny Weasley se dezvolta devenind un sentiment mai profund, care insa nu e vazut cu ochi buni de catre prietenul lui Ginny, Dean Thomas, si nici de fratele ei mai mare, Ron.

Dar Ron trebuie sa se preocupe si de propriile sale impulsuri sentimentale, care-l imping catre dragastoasa Lavender Brown, facand-o pe Hermione sa fiarba de gelozie, chiar daca nu vrea sa-si arate sentimentele. Dar apoi, o cutie de bomboane tratata cu potiunea dragostei ajunge pe mainile cui nu trebuie, schimband totul.

Un singur student ramane rece la toate povestile de dragoste ce infloresc peste tot, chinuindu-si mintea cu lucruri mult mai importante. El este hotarat sa-si puna amprenta, chiar daca este una negativa. Dragostea pluteste in aer, dar tragedia urmeaza sa vina, iar Hogwarts ar putea sa se schimbe pentru totdeauna.

David Yates, care a regizat in 2007 blockbuster-ul „Harry Potter si Ordinul Phoenix”, a revenit pentru a asigura regia filmului „Harry Potter si Printul Semipur”. David Heyman, producatorul tuturor filmelor cu Harry Potter, asigura productia, alaturi de David Barron. Scenaristul Steve Kloves, care a scris si primele patru serii ale filmului, a realizat adaptarea cartii scriitoarei J.K. Rowling. Lionel Wigram a indeplinit rolul de producator executiv, iar John Trehy pe cel de co-producator.

Printre actorii care revin in rolurile anterioare se numara: Helena Bonham Carter in rolul lui Bellatrix Lestrange; Robbie Coltrane in rolul Rubeus Hagrid; Warwick Davis in rolul profesorului Filius Flitwick; Michael Gambon in rolul profesorului Albus Dumbledore; Alan Rickman in rolul Profesorului Severus Plesneala; Maggie Smith reintra in pielea profesoarei Minerva McGonagall; iar Julie Walters in cea a lui Molly Weasley.

Cateva dintre starurile generatiei tinere de actori revin in rolurile studentilor de la Hogwarts, printre care Tom Felton in rolul vechiului adversar al lui Harry, Draco Reacredinta; Evanna Lynch in rolul Luna Lovegood; si Bonnie Wright in rolul lui Ginny Weasley, cea mai tanara din clanul Weasley.

In acest film cu Harry Potter apar pentru prima data si doi actori ce au devenit renumiti datorita premiilor pe care le-au obtinut. Este vorba de laureatul Academiei, Jim Broadbent, care il interpreteaza pe profesorul de potiuni Horace Slughorn si de asemenea de Helen McCrory, laureata a premiului BAFTA, care apare in rolul Narcissei Reacredinta, mama lui Draco Reacredinta si sora masterei Bellatrix Lestrange.

In plus, alti tineri actori isi fac debutul odata cu rolurile actuale din „Harry Potter si Printul Semipur”: Jessie Cave o interpreteaza pe Lavender Brown, care nu are ochi decat pentru Ron Weasley; Hero Fiennes Tiffin il interpreteaza pe Tom Riddle la varsta de 11 ani; si Frank Dillane il interpreteaza pe acelasi Riddle, la varsta de 16 ani; acesta se afla deja pe cale de a deveni ticalosul Lord Cap de Mort.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *