Recomandare film: "Coco Chanel"

By  | 

Faimoasa creatoare de moda Gabrielle Bonheur Chanel a parcurs un drum lung si anevoios pana la celebritate.

Viata ei a debutat cu o copilarie nefericita, dupa moartea mamei, cele doua surori – Gabrielle si Adrienne – fiind abandonate de tatal lor intr-un orfelinat, iar ulterior fiind nevoite sa-si castige singure existenta.

Dupa ce este cantareata intr-o cafenea pariziana frecventata de catre soldati badarani, iar apoi cusatoreasa in atelierul unui croitor de provincie, tanara Gabrielle devine protejata bogatului Etienne Balsan si prietena fostei iubite a acestuia pe nume Emilienne d’Alencon.

Nonconformista si rebela, feminista si incapatanata, dar si indragostita de atragatorul englez Arthur Capel, Gabrielle „Coco” Chanel isi manifesta talentul de designer vestimentar creand initial palarii pentru doamnele din Paris si apoi haine simple cu o croiala masculina, toate caracterizate prin stil si eleganta.

Filmul, regizat de Anne Fontaine, este bazat partial pe lucrarea biografica „L’irreguliere” a autorului Edmonde Charles-Roux si ii aduce in distributie pe: Audrey Tatou, Benoit Poelvoorde, Alessandro Nivola si Marie Gillain.

  • Vezi AICI mai multe poze din filmul „Coco Chanel”!

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *