Recomandare film: An Education (VIDEO)

By  | 

Anglia anilor 1960. Jenny (Carey Mulligan), o eleva de 16 ani, foarte inteligenta si cu un viitor stralucit in fata, se pregateste asiduu pentru a intra la Universitatea Oxford, satisfacand astfel pretentiile parintilor ei. Asta pana cand un barbat rafinat si misterios ii bulverseaza viata.

Plictisita de rutina zilnica pe care o presupune viata de liceeana, Jenny se lasa vrajita de David (Peter Sarsgaard), care este carismatic si fermecator si de doua ori mai in varsta decat ea.

David reuseste sa-i cucereasca rapid si pe parintii fetei, Marjorie (Cara Seymour) si Jack (Alfred Molina), incat acestia ii permit lui Jenny sa plece impreuna cu el in excursii de weekend, sa frecventeze baruri aglomerate pana la ore tarzii ale noptii, sa mearga la concerte de muzica clasica si la licitatii de obiecte de arta.

Atrasa fiind de lux, excursii romantice si viata de noapte, Jenny este tentata sa renunte la visul unei educatii la Oxford si se dedica total relatiei cu David.

Incurajata si de parinti, care isi doresc foarte mult sa o vada maritata, in final Jenny renunta definitiv la scoala nestiind cat de fragila este de fapt realitatea unei vieti cu David.

Drama romantica “O lectie de viata” / “An Education”, in regia lui Lone Scherfig ii aduce in distributie pe: Carey Mulligan (nominalizata anul acesta la Premiile Oscar pentru Cea mai buna actrita intr-un rol principal), Alfred Molina, Peter Sarsgaard, Rosamund Pike si Emma Thompson. Din 19 martie la Hollywood Multiplex.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *