Recenzie The Water Diviner (2014)

By  | 

„The Water Diviner” / „Promisiunea” este primul lungmetraj regizat de Russell Crowe şi pot spune că este una dintre cele mai reuşite drame văzute în ultima perioadă.

Filmul urmăreşte povestea lui Joshua Connor, un fermier australian, tată a trei minunaţi băieţi trimişi pe frontul de la Gallipoli din Primul Război Mondial. Viaţa lui este distrusă atunci când fiii săi nu mai dau niciun semn acasă, iar soţia sa decide să îşi ia viaţa din acest motiv.

Pentru că i-a promis soţiei că va aduce copiii acasă, fie vii, fie rămăşiţele lor, Connor călătoreşte în Turcia pentru a descoperi ce s-a întâmplat. Oare va reuşi el să îşi găsească fiii dispăruţi în război?

„The Water Diviner” / „Promisiunea” este mai complex decât pare la prima vedere, nefiind vorba doar de povestea unui tată îndurerat care porneşte în cautarea fiilor săi. Se pune un mare accent pe război, iar scenele de pe câmpul de luptă pot fi considerate prea brutale de anumite persoane. Din păcate, aceasta este realitatea, iar Crowe a reuşit să ne arate războiul aşa cum este el: brutal, sângeros, dar totodată emoţionant.

De apreciat este faptul că filmul ne arată o altă faţă a războiului, de data aceasta din punctul de vedere al turcilor, Crowe prezentând povestea într-un mod sincer, aşa cum publicul poate că nu este obişnuit.

Deşi poate crezi că filmul este unul foarte trist, este presărat cu multe momente şi replici amuzante, care îţi vor aduce zâmbetul pe buze.

Cele mai asteptate drame si filme romantice din 2015

Russell Crowe îşi joacă foarte convingător rolul, aşa cum ne-a obişnuit deja. În distribuţie îi mai găsim pe Olga Kurylenko, proprietara hotelului unde Connor se cazează, Dylan Georgiades, care îl interpretează pe simpaticul ei fiu (acesta este al doilea film în care cel mic a jucat şi reprezintă primul său rol important) şi Yilmaz Erdogan, în rolul maiorului Hasan.

Nu în ultimul rând, trebuie să menţionez că filmul a pornit de la o poveste reală. Scenaristul Andrew Anastasios îşi dorea un subiect inspirat din istoria Australiei când a dat de scrisoarea unui locotenent-colonel. În această scrisoare, el spunea: „Un bărbat din Australia a reuşit să ajungă până aici, în căutarea mormântului fiului său”, iar această frază i-a dat lui Anastasios ideea filmului.

Se poate spune că Russell Crowe şi-a început cariera ca regizor de lungmetraje cu un film spectaculos, foarte bun din toate punctele de vedere. Aştept cu nerăbdare următoarele sale filme.

Filmul „The Water Diviner” / „Promisiunea” este distribuit de IntercomFilm şi va avea premiera pe 16 ianuarie 2014.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *