Recenzie „The Hateful Eight” (2015)

By  | 

Quentin Tarantino revine pe marile ecrane cu „The Hateful Eight”, un western de excepție.

La câțiva ani după Războiul Civil, o trăsură străbate ținutul înghețat din Wyoming. Pasagerii – vânătorul de recompense John Ruth și fugara sa Daisy Domergue – se îndreaptă spre orașul Red Rock unde Ruth, cunoscut prin părțile locului drept „Călăul”, o va duce pe Domergue în fața justiției.

Pe drum, ei întâlnesc doi străini: Maiorul Marquis Warren și Chris Mannix, împreună găsind adăpost la Minnie’s Haberdashery, unde sunt întâmpinați de patru figuri nefamiliare.

Pe măsură ce viscolul se întețește peste adăpost, cei opt călători încep să-și dea seama că s-ar putea să nu mai ajungă la Red Rock până la urmă.

H8ful Eight_image (11)

În rolurile principale îi găsim pe Samuel L. Jackson (Marquis Warren), Kurt Russell (John Ruth), Jennifer Jason Leigh (Daisy Domergue), Walton Goggins (Chris Mannix), Demián Bichir (Bob), Tim Roth (Oswaldo Mobray), Michael Madsen (Joe Gage), Bruce Dern (generalul Sandy Smithers) și James Parks (O.B. Jackson).

Așa cum era de așteptat, Samuel L. Jackson a jucat impecabil, personajul său fiind foarte credibil și impunător. Nici Kurt Russell nu a fost mai prejos, iar despre Jennifer Jason Leigh și Walton Goggins nu pot avea decât cuvinte de laudă. Și da, Channing Tatum a avut și el un rol secundar, dar fanele sale nu ar trebui să se entuziasmeze prea mult, nu veți fi impresionate.

H8ful Eight_image (12)

Povestea este structurată pe capitole și am putea spune că se aseamănă destul de mult cu o piesă de teatru. Suspansul crește pe măsură ce acțiunea evoluează, maiorul Marquis Warren ajungând spre finalul filmului un fel de Sherlock Holmes sau Hercule Poirot.

Scenariul, replicile și, bineînțeles, violența și scenele sângeroase din ultima parte a filmului cu care Tarantino ne-a obișnuit dau savoare filmului, deci nu te vei plictisi în cele 3 ore. Trebuie să recunosc că mă așteptam să îmi pară prea lung filmul, dar nu a fost cazul.

H8ful Eight_image (15)

„The Hateful Eight” a câștigat Globul de Aur la categoria Cea mai bună coloană sonoră și a mai fost nominalizat și la categoriile Cel mai bun scenariu și Cea mai bună actriță în rol secundar (Jennifer Jason Leigh). De asemenea, este nominalizat la aceleași categorii la premiile BAFTA.

„The Hateful Eight” este distribuit de Forum Film România și va avea premiera în România pe 15 ianuarie 2016.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *