Recenzie The Finest Hours (2016)

By  | 

În iarna anului 1952, o furtună masivă a lovit New England, cu consecințe dezastruoase asupra navelor, inclusiv un petrolier pornit spre Boston, care a fost literalmente rupt în două, cu peste 30 de marinari prinşi în interiorul pupei ce s-ascufundat rapid.

După ce vestea dezastrului ajunge la Paza de Coastă din Chatham, Massachusetts, ofițerul Daniel Cluff dispune o operațiune îndrăzneață de a salva oamenii de pe mare. În ciuda neşansei copleșitoare, patru bărbați, conduşi de Căpitanul Bernie Webber, pornesc într-o barcă de salvare din lemn, cu un motor prost echipat și puține unelte de navigație, să se confrunte cu temperaturi sub zero, valuri de 30 de metri înălţime și vânt cu forţa unui uragan.

În regia lui Craig Gillespie, cu scenariul scris de Scott Silver, Paul Tamasy, Eric Johnson și bazat pe o poveste reală, drama îi are în rolurile principale pe Chris Pine (Bernie Webber), Casey Affleck (Ray Sybert) și Holliday Grainger (Miriam, iubita lui Bernie).

Nu pot spune că am avut așteptări foarte mari de la acest film, dar, în mod surprinzător, a fost chiar mai slab decât îmi părea inițial. Trebuie să recunosc că ultima jumătate a filmului am petrecut-o căscând, iar acest lucru nu mi s-a mai întâmplat de ceva timp.

FH-14037

Dintr-un motiv sau altul, filmul începe ca o poveste de dragoste între Căpitanul Bernie Webber și o tânăra frumușică și sassy, iar pe această relație se pune destul de mult accent de-a lungul filmului. Totuși, despre incidentul prin care Bernie a trecut a trecut cu un an în urmă, incident care a întors multă lume împotriva sa și care l-a făcut să își piardă încrederea în forțele proprii nu se vorbește mai deloc.

Personajele nu au fost conturate prea bine, iar interpretările actorilor au lăsat de dorit, aceștia nereușând să transmită nici curaj, nici dragoste, nici frică.

Screenshot_1

Probabil scenele cu furtuna au fost singura parte reușită din film, pentru că puteau provoca un oarecare sentiment de neliniște celor cărora le este frică de apă.

Cu toate acestea, după finalul filmului am auzit câteva voci care spuneau că „The Finest Hours” a fost un film grozav, iar cei 235 de cinefili care l-au votat pe IMDb până în acest moment au considerat că merită nota 7/10.

Filmul „The Finest Hours” este distribuit de Forum Film România și va avea premiera pe 29 ianuarie 2016.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *