Recenzie Sicario (2015)

By  | 

Un thriller excepțional care îți va intra pe sub piele încă din primele minute.

În regia lui Denis Villeneuve („Prisoners” – 2013, „Incendies” – 2010; „Enemy” – 2013), cu scenariul semnat de Taylor Sheridan, filmul „Sicario: Asasinul” îi are în rolurile principale pe Emily Blunt („Looper” – 2012, „Edge of Tomorrow” – 2014), Benicio Del Toro („Traffic” – 2000, „21 Grams” – 2003) și Josh Brolin („Milk” – 2008, „No Country for Old Men” – 2007).

La graniţa dintre Statele Unite şi Mexic, legea nu există, iar neexperimentatul agent FBI Kate Mercer (Emily Blunt) devine martor al traficului internaţional de droguri desfăşurat cu implicarea forţelor guvernamentale. Miza creşte atunci când aceştia trebuie să îl captureze pe capul întregii organizaţii criminale. Curând, Kate realizează că misiunea implică mai mult decât credea ea, iar cei alături de care lucrează îi ascund lucruri importante, întunecate.

Trebuie să recunosc că „Sicario” mi-a depășit cu mult așteptările. Am intrat în sala de cinema cu gândul că voi urmări încă un film de acțiune banal, plin de violență gratuită, fără o poveste propriu-zisă, un așa-numit „film de bărbați”. Însă „Sicario” are o idee bine conturată în jurul căreia se învârte acțiunea și nimic nu este lăsat la voia întâmplării.

Chiar dacă nu are răsturnări de situație spectaculoase, filmul are câteva scene care te surprind și te ajută să îți menții concentrarea; asta ajută destul de mult, pentru că au existat momente puțin neclare – nu este în niciun caz unul dintre acele filme de acțiune unde poți lipsi și 10 minute din sală și să nu pierzi nimic.

Regia a fost excelentă, la fel și interpretările lui Blunt, Del Toro și Brolin. Despre personaje, Del Toro spune că „este greu să spui dacă vreunul dintre personajele din acţiune este cu adevărat bun sau rău. Oare scopul chiar scuză mijloacele?”. Pentru personajul său, răspunsul este „categoric da”, ceea ce o șochează pe Kate, agentul FBI obișnuit să facă totul ca la carte. „Tot ceea ce stătea la baza vieţii ei dispare în această misiune”, spune Blunt.

Povestea îi testează pe toți implicați și este, așa cum punctează și Del Toro, un film al alegerilor.

Filmul „Sicario: Asasinul” este distribuit de Freeman Entertainment și va avea premiera în cinematografele din România pe 18 septembrie 2015.

Comments

comments