Recenzie Jessabelle (2014)

By  | 

Producătorii ce au adus pe marile ecrane pelicule precum „Activitate paranormală”, „Insidious” sau „The Purge – Noaptea judecăţii” revin acum cu un nou film horror – „Jessabelle”. Acesta o are în prim plan pe tânăra Jessabelle care se întoarce în oraşul natal din Louisiana pentru a se recupera după un accident de maşină. 

Dar perioada ei de recuperare nu va fi atât de relaxantă precum crede, pentru că găseşte în casa părintească un spirit chinuit care-i aşteaptă întoarcerea de prea multă vreme pentru a o lăsa să îi mai scape.

Poate că povestea pare banală la început, însă descoperim că acest spirit are legătură şi cu mama tinerei, care comunică cu ea prin nişte casete video pe care le-a înregistrat când era însărcinată, iar mai apoi când deja micuţa se născuse. Însă tatăl lui Jesssabelle pare că ştie şi el ceva, interzicându-i acesteia să mai vizioneze casetele. Mai mult decât atât, tânăra descoperă că toată povestea are legătură cu voodoo, dar localnicii nu doresc să o ajute să afle adevărul, dimpotrivă.

În regia lui Kevin Greutert (cunoscut pentru seria „Saw”), cu scenariul semnat de Robert Ben Garant, „Jessabelle” îi are în distribuţie pe Sarah Snook, Mark Webber, David Andrews, Joelle Carter, Ana de la Reguera, Larisa Oleynik, Chris Ellis, Fran Bennett şi Amber Stevens.

Când m-am uitat la trailerul filmului mi s-a părut că are destul potenţial, însă trebuie să recunosc că am fost puţin dezamăgită de el. Se putea lucra mult mai mult la el şi îmi pare rău că producătorii au ales să se mulţumească cu un alt film mediocru cu fantome. Jocul actoricesc, fazele care ar trebui să te facă să sari de pe scaun, întorsăturile de situaţie, finalul, toate acestea mi s-au părut mediocre. Finalul mi s-a părut chiar destul de grăbit, de parcă cineva s-ar fi gândit că nu mai vrea să îşi bată capul cu filmul şi a decis să îl termine repede, pentru a scăpa de el.

Ca o concluzie, cel mai probabil nu îţi va părea rău dacă vei rata filmul – este doar un alt horror low budget ce nu se evidenţiază prin nimic. Însă dacă nu ai altă variantă mai bună şi nu ai aşteptări prea mari, poate vei reuşi să îl apreciezi.

Filmul „Jessabelle” a avut premiera în cinematografele din toată ţara pe 28 noiembrie 2014.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *