Recenzie Interstellar (2014)

By  | 

Recent au apărut foarte multe filme science fiction ale căror acţiune are loc în spaţiu, însă cele mai multe dintre ele nu au, din păcate, nicio poveste cu adevărat bună. Se pare că regizorii îşi doresc să creeze filme care să arate cât mai bine pe ecranele 3D şi IMAX, dar uită că un film bun are în spate şi o poveste unică.

Însă cu „Interstellar: Călătorind prin Univers” treaba stă cu totul altfel. Un regizor ce poate fi considerat genial, actori de Oscar şi o poveste captivantă – ce poate merge prost? „Interstellar”  te duce într-o spectaculoasă călătorie în spaţiu, care depaşeşte limitele imaginabilului şi îţi oferă o experinţă unică, interstelară.

Scenariul filmului este unul cât se poate de realist (din păcate): în contextul în care existenţa omenirii pe Terra este ameninţată de foamete, un grup de exploratori depăşeşte limitele spaţiului şi cucereşte imensele distanţe ale unei călătorii interstelare, pentru a descoperi o altă planetă pe care se poate locui, chiar dacă aceasta nu poate fi găsită decât în altă galaxie.

Chiar dacă cele 169 de minute ale filmului te pot face să te răzgândeşti să îl vezi, considerând că este prea lung, îţi garantez că fiecare minut din el merită. Probabil că te-ai obişnuit cu filmele SF în care nu te poţi bucura decât de efecte speciale excelente, dar „Interstellar” îţi oferă mult mai mult: un scenariu creativ, o temă de gândire şi personaje care reuşesc să reuşesc să te emoţioneze.

De asemenea, filmul îţi oferă şi câteva explicaţii foarte clare şi interesante legate de relativitatea timpului sau de găurile negre, necesare dacă nu cunoşti informaţii legate de călătoria prin spaţiu.

În rolurile principale îi găsim pe Matthew McConaughey (Cooper, fost pilot NASA, actual agricultor, tată a doi copii care fac parte, cel mai probabil, din ultima generaţie care va mai putea popula Pământul), Anne Hathaway, Wes Bentley (ambii făcând parte in echipajul care pleacă în călătorie), Jessica Chastain (fiica lui Cooper), Matt Damon şi Michael Caine.

Filmul „Interstellar” este distribuit de Freeman Entertainment şi va avea premiera pe 7 noiembrie 2014. Îţi recomandăm să îl vizionezi în format 3D sau IMAX.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *