Recenzie film: Hyde Park on Hudson

By  | 

Cand am iesit de la Vizita regelui la Hyde Park on Hudson (titlu original: "Hyde Park on Hudson"), aveam senzatia ca am vazut doua filme intr-unul.

Si asta pentru ca scenariul, dar si regizorul, au acordat aceeasi greutate celor doua planuri in jurul carora se invarte actiunea: relatia dintre presedintele american Franklin D. Roosevelt si verisoara lui (de-a cincea spita), Daisy, si vizita din 1939 a cuplului regal al Marii Britanii la resedinta celui dintai.

Personal – si-am mai auzit pareri asemenea prin jur – mi s-a parut ca vizita regelui e mult mai "tare" decat relatia dubioasa dintre acest om aproape invalid si fata batrana care era verisoara-sa.

Cat de amuzant e presedintele Americii

Nici macar mama nu l-a prins pe FDR presedinte, asa ca nu-mi pot da seama cat de tare s-a apropiat interpretarea lui Bill Murray de imaginea reala a omului de stat american.

  • Citeste si: Atlasul Norilor si sfarsitul lumii

Insa, din cateva cronici de peste Ocean, am prins ideea ca "Bill Murray nu putea fi mai putin asemanator lui Franklin D. Roosevelt decat daca ar fi castigat un maraton in film".

Insa pot spune ca, din punct de vedere al umanizarii celei mai importante persoane publice din SUA la vremea respectiva, demersul regizorului Roger Michell a fost unul reusit.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *