Recenzie Equalizer (2014)

By  | 

„Equalizer” este bazat pe serialul de televiziune cu acelaşi nume creat de Michael Sloan şi Richard Lindheim, care îl urmăreşte pe Robert McCall, un fost agent CIA ce crede că a scăpat de negura trecutului şi că va putea duce de-acum o viaţă liniştită. Însă când oameni nevinovaţi au probleme, el intră în scenă pentru a face dreptate fără să ceară ceva în schimb.

La aproape 60 de ani, Denzel Washington ne arată că încă se poate descurca admirabil într-un astfel de film de acţiune cu multe scene de luptă. De fapt, proiectul a fost croit special pentru el de către scenaristul Richard Wenk. 

După ce s-a retras dintr-un serviciu secret la Statelor Unite ale Americii, menţionat doar ca „Agenţia” (care se presupune că este CIA), McCall obişnuieşte să iasă seara la un fast food pentru a se bucura liniştit de lectură. Aici o cunoaşte pe Teri (Chloë Grace Moretz) o prostituată adolescentă care îşi doreşte să devină cântăreaţă.

Când află că Teri se află sub controlul unor gangsteri ruşi foarte violenţi şi după ce tânăra aproape că este omorâtă în bătaie de către ei, McCall decide să intervină, pentru a o scăpa de această viaţă. Însă acest lucru îi aduce alte probleme de care trebuie să se ocupe.

Deşi multe dintre scenele de luptă nu sunt în totalitate verosimile, sunt sigură că fanii filmelor de acţiune sunt deja obişnuţi cu astfel de lucruri, deci vor putea trece peste. În orice caz, regizorul Antoine Fuqua a încercat ca scenele de acţiune să nu fie filmate la fel ca în toate filmele de acest gen – de regulă, se practică tehnica de a scutura camera şi de a muta obiectele din cadru, pentru ca publicul să nu îşi dea seama exact ce se întâmplă.

Într-un rol secundar îl regăsim şi pe Marton Csokas, care îl interpretează pe gangsterul rus Teddy, trimis de la Moscova să afle ce s-a întâmplat cu adevărat cu cei pe care McCall i-a omorât. Un bărbat lipsit de scrupule şi foarte violent, Teddy consideră că singurul mod în care te poţi face respectat este prin violenţă, motiv pentru care abuzează de ea cu fiecare ocazie.

Poate că „Equalizer” nu este cel mai potrivit film pentru femei, din cauza scenelor violente foarte brutale, însă dacă te poţi concentra pe acţiune şi poţi ignora sângele, vei descoperi că este un film foarte reuşit.

Filmul „Equalizer” este distribuit de Forum Film România şi are avea premiera pe 26 septembrie 2014.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *