Recenzie Big Eyes (2014)

By  | 

În anii ’60, pictorul Walter Keane s-a bucurat de un enorm succes mulţumită portretelor sale ce înfăţişau femei şi copii cu ochii supradimensionaţi. Totul mergea perfect pentru el, până când, în 1970, soţia sa Margaret a vrut să divorţeze şi a decis să facă o mărturisire şocantă: Walter nu ştia să picteze, iar toate portretele erau de fapt creaţia ei.

Margaret a dat marea veste în cadrul unui interviu radio, apoi l-a dat în judecată pe soţul său, iar procesul a fost unul dintre cele mai faimoase din justiţia americană.

Chiar dacă Tim Burton ne-a obişnuit cu alt gen de filme, a dorit să regizeze „Big Eyes” în special pentru că este un colecţionar al portretelor Keane. Drama biografică ne arată cum un mic compromis poate căpăta proporţii de amploare, setea de bani şi de faimă ajungând să conteze mai mult decât dragostea, familia şi onestitatea.

Din distribuţie fac parte Amy Adams („The Fighter” – 2010, „American Hustle” – 2013) în rolul lui Margaret şi Christoph Waltz („Inglourious Basterds” – 2009, „Water for Elephants” – 2011, „The Zero Theorem” – 2013) în rolul soţului său, Walter. Pentru interpretăriile lor, cei doi au fost nominalizaţi la Globul de Aur, iar Amy Adams a plecat acasă cu marele trofeu. De asemenea, ea a fost nominalizată şi la premiile BAFTA.

Poate că filmul nu va fi unul care rămâne în istorie pentru că este o capodoperă, dar este, totuşi, un film foarte bun şi merită să îl vizionezi măcar pentru povestea sa. 

Drama biografică „Big Eyes: Ferestrele sufletului” va avea premiera pe 20 februarie 2015 şi este distribuită de Forum Film România.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *