Readmymind: Alberobello și Polignano a mare, două orașe unice în lume

Am descoperit un articol foarte interesant pe blogul readmymind, despre două oraşe unice în lume. O experienţă personală, imagini de vis şi un video care ne duce direct cu gândul în vacanţă.

Vi-l împărtăşim cu bucurie: două oraşe care ar putea fi urmatoarea ta destinaţie:

Există locuri din lumea asta care te fascinează pentru totdeauna și unde îți dorești să ți se mai dea șansa să revii în viitor. Îmi amintesc că astfel s-a întâmplat acum doi ani pe Coasta de Azur când, din întâmplare, am ajuns în Antibes, un orășel de pe Rivieră Franceză extrem de cochet.

Anul acesta am descoperit “Tărâmul Trulli”, sau, mai bine zis, Alberobello. Recunosc că nu auzisem până acum de căsuțele trulli și nici nu bănuiam că există așa ceva în lume.

Alberobello este situat în regiunea Puglia, se află la o oră și jumătate de mers cu trenul sau cu mașina de Bari și este  sit din patrimoniul UNESCO.  Orășelul îți dă impresia că ești într-un film cu liliputami, departe de lumea de zi cu zi. Povestea caselor trulli se învârte în jurul obiceiurilor îndepărtate ale locuitorilor care evitau astfel să plătească taxele imense percepute de principii din Napoli. Căsuțele din piatră erau un mod de a păcăli autoritățile. Trulli sunt în bună funcționare și în zilele noastre, astfel încât locuitorii din Alberobello trăiesc de generații aici sau le folosesc pentru a le închiria turiștilor. Totuși, în zilele noastre aceste trulli sunt accesibile doar celor foarte bogați, care și permit să investească în întreținerea lor și să le păstreze intacte, fiind protejate de UNESCO.

Citeşte continuarea pe: http://www.read-my-mind.ro/alberobello-si-polignano/

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.