"Povestea jucariilor 3" – filmul de animatie cel mai profitabil din toate timpurile

By  | 

Nimic nu pare sa puna capat succesului de care se bucura prestigiosul studio de animatie digitala fondat de Steve Jobs si cumparat, in 2006, de Disney. Premiul Oscar pentru animatie merge la Pixar pentru al patrulea an consecutiv, dupa ce a recompensat productiile „Ratatouille” (2008), „Wall-E” (2009) si „Up” (2010).

„Pixar este cel mai frumos loc de pe pamant pentru a face un film”, a declarat Lee Unkrich, regizorul celei de-a treia animatii „Toy Story”, la primirea statuetei din partea Academiei americane, duminica seara.

Pretiosul trofeu incununeaza succesul extraordinar al filmului, care a obtinut de la lansare peste un miliard de dolari in intreaga lume, din care suma de 414 milioane de dolari reprezinta incasarile din America de Nord.

Aceste cifre fac din „Povestea jucariilor 3” campionul box office-ului american pe 2010, dar si filmul de animatie cu cele mai mari incasari din istoria cinematografiei, devansand productia „Shrek 2” a studiourilor DreamWorks, care a detinut anterior acest titlu.

Al treilea film din franciza „Toy Story” a fost lansat la 11 ani dupa cel precedent, abia dupa ce Disney a cumparat studiourile concurente Pixar. Directorul de creatie de la Pixar, John Lasseter (regizorul primelor doua filme din seria „Povestea jucariilor” si al peliculelor „Masini/ Cars” si „Aventuri la firul ierbii/ A Bug’s Life”) a adunat in jurul sau o echipa cu care a lucrat intr-un loc retras din California pentru a crea un nou subiect in vederea reluarii povestii.

Tema a fost trecerea timpului, astfel ca, in noul film, copilul din precedentele doua, Andy, este pe punctul de a pleca din casa parinteasca la facultate, mama sa cerandu-i sa scape de vechile lui jucarii.

Scenariul, semnat de Michael Arndt, are toate ingredientele succesului marca Pixar: umor, emotie si capacitatea de a aborda cu lejeritate aparenta teme serioase, atragand un public cu varste diferite.

Urmatorul film al studiourilor Pixar, „Cars 2”, regizat de John Lasseter, va fi lansat pe marile ecrane in vara acestui an.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *