Bucură-te de farmecul serilor de vară cu un pahar de prosecco alături!

Puține lucruri sunt mai fermecătoare pe lumea asta decât serile de vară! După o zi toridă, temperatura scade ușor, moment ideal pentru a te bucura de răcoare, de aer liber, de cântecul greierilor și de compania oamenilor la care ții.

Indiferent că ești în vacanță, într-o vizită sau dacă ai terminat o zi de muncă obișnuită, este esențial să savurezi aceste momente de relaxare, să îți limpezești mintea și să îți încarci bateriile pentru a doua zi.

Ai nevoie doar de niște oameni speciali, cu care poți sta ore în șir la povești sub cerul înstelat de vară. Și ar mai fi ceva care nu ar trebui să îți lipsească – un pahar de prosecco, vinul spumant care cucerește pe toată lumea.

Această băutură efervescentă și răcoritoare se servește rece, completând farmecul serilor de vară. Vinul datează încă din Roma Antică, când era considerat o licoare magică, prin care viața celor care o beau devenea mai lungă și mai frumoasă. Cu siguranță că, atunci când vei savura această băutură, vei înțelege de unde provine această credință.

Mai mult, pentru a putea profita la maximum de gustul fermecător al acestui tip de vin, este important să cunoști câteva informații de bază despre acesta. Descoperă, în cele ce urmează, care este aroma care caracterizează un vin prosecco de calitate și cum trebuie savurată această băutură specială.

Citește și: Cocktail-uri delicioase cu doar 2 ingrediente

Ce aromă are prosecco?

Vinul acesta este un deliciu pentru persoanele care adoră să socializeze în aer liber, bucurându-se de răcoarea adusă de nopțile de vară. Cu un gust diferit de cel al șampaniei, acesta este ideal pentru cei care preferă vinurile aromatice, cu note de fructe proaspete și delicioase.

Completează momentele speciale alături de cei dragi cu un vin spumant alb, sec sau extra sec, combinat cu câteva cuburi de gheață. Gustul rafinat și prețul accesibil îl transformă într-o băutură plăcută în nopțile răcoroase de vară.

prosecco

Cum se servește prosecco?

La fel ca șampania, prosecco este savurat de cele mai multe ori pe post de aperitiv. Totuși, spre deosebire de aceasta, vinul spumant trebuie servit când este încă tânăr și trebuie ținut în cramă pentru un timp scurt. De fiecare dată când vrei să te bucuri de un pahar din acest vin deosebit, asigură-te că băutura ta a fost răcită corespunzător înainte.

Îl poți servi simplu sau în diferite combinații alcoolice, care îi subliniază gustul unic și irezistibil. Descoperă mai multe despre cocktailurile pe care le poți prepara cu acest vin spumant în cele ce urmează!

Cocktailuri cu prosecco

În cazul în care ai fost cucerită de aroma acestui vin spumant, poți încerca să experimentezi diferite combinații de cocktailuri, care te vor ajuta să redescoperi gustul uimitor al acestei băuturi. Iată doar câteva idei de cocktailuri care conțin prosecco!

  • Aperol Spritz;
  • Hugo Spritz;
  • Cointreau Spritz;
  • Aperol Grapefruit Spritz

Savurează un pahar de prosecco în serile de vară, când te relaxezi alături de cei dragi. Accesează magazinul online BeiCeVrei, importatorul oficial în România al băuturilor renumite, printre care Martini Spumante și Bervini Millesimato, și explorează colecția diversificată pe care specialiștii BeiCeVrei au selectat-o pentru tine. Astfel, tot ceea ce îți mai rămâne de făcut este să te bucuri de serile de vară de neuitat!

Sursă: iAgency

Sursă foto: unsplash

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.