Program filme la NCRR (19-22 august)

By  | 

Joi, 19 august

19:00 – Scurtmetraje in Competitie – Fictiune si Animatie

21.00 – Competitie lungmetraj

MICUTA SLOVENA/ SLOVENIAN GIRL

  • 90 min, R: Damjan Kozole (Slovenia – Germania – Serbia – Croatia – Bosnia Hertegovina)

Alexandra, 23 ani, studiaza limba engleza in Ljubljana. Nimeni nu stie ca Alexandra publica anunturi personale sub pseudonimul de “fata slovena” si ca, de fapt, sursa ei de venit este prostitutia. Extrem de buna in a manipula oamenii, e o mincinoasa desavarsita, cu usoare porniri cleptomane. Singura persoana la care tine cu adevarat este tatal ei, un rocker decazut. Alexandra are planuri pentru viitor, insa viata se dovedeste a fi mai dificila decat se astepta.

Vineri, 20 august

19:00 – Scurtmetraje in Competitie – Fictiune si Animatie

21:00 – Competitie lungmetraj

VULPITELE / FOXES

  • 100 min, R: Mira Fornayova (Slovacia – Cehia – Irlanda)

O poveste despre emigrare, gelozie, dependenta, dar si despre dragostea si reunirea a doua surori. International Film Critics’ Week – Venetia 2009

23:00 – Program paralel/ Actori in spatele camerei

SLIPSTREAM

  • 96 min, R: Anthony Hopkins (SUA)

Slipstream este povestea unui scenarist pe moarte, Felix Bonhoeffer si a distorsiunilor mentale pe care acesta le experimenteaza pe masura ce oameni si evenimente recente din viata sa se intrepatrund cu scenariul unui thriller criminalistic la care acesta lucreaza.

“Slipstream este viziunea mea asupra lumii. Urmareste natura stranie a timpului, atat de inevitabil si asa o enigma. Nu poti analiza nici macar o microsecunda a sa, pentru ca aceasta apartine deja trecutului.” (Anthony Hopkins)

Sambata, 21 august

19:00 – Scurtmetraje in Competitie – Fictiune si Animatie

21:00 – Competitie lungmetraj

REINCARNAREA LUI TROTKI / THE TROTSKY

  • 120 min, R: Jacob Tierney (Canada)

Leon Bronstein (Jay Baruchel) nu este liceanul obisnuit din Montreal, prin simplul fapt ca niciunul dintre colegii lui nu sustine, asa cum o face el, ca ar fi reincarnarea iconoclastului sovietic al inceputului de secol 20 si erou al Armatei Rosii, Leon Trotki. Cand tatal sau il inscrie in invatamantul public, acesta confera rapid un nou sens conceptului de “asociatie studenteasca”, hotarat fiind sa isi traiasca astfel destinul si sa schimbe lumea.

23:00 – Program paralel/ Actori in spatele camerei.

TEENAGE PAPARAZZO

  • 94 min, R: Adrian Grenier (SUA)

Din momentul in care Austin Visschedyk, un paparazzo precoce de 13 ani, reuseste sa prinda un cadru cu Adrian Grenier (Entourage, HBO), viata lui se schimba fara ca el sa realizeze acest lucru.

Trecand de partea cealalta a camerei de filmat, Grenier inverseaza rolurile cu tanarul paparazzo, in incercarea de a-i servi drept mentor adolescentului obsedat de atractia lifestyle-ului hollywoodian. Grenier dezvolta o relatie semnificativa cu tanarul sau prieten, incercand sa concilieze astfel acest tip de exploatare reciproca. Teenage Paparazzo trece dincolo de documentarul personal, schitand o revolutie culturala a obsesiei fata de vedete, care a luat intr-adevar nastere in Statele Unite, dar s-a extins succesiv pe intreg globul.

Duminica, 22 august

18:30 – Scurtmetraje in Competitie – Fictiune si Animatie
21:00 – Competitie lungmetraj

TROFEUL ANONIMUL 2010

ZERO

  • 110 min, R: Pawel Borowski (Polonia)

O poveste despre dragoste si ura, despre cei ce insala si cei ce sunt inselati, despre violenta si sex si secrete surprinzatoare ce ne sunt dezvaluite pe parcursul a 24 de ore cel putin intrigante.

23:00 – Filmul (0)07

FLASHBACKS OF A FOOL

  • 110 min, R: Baillie Walsh (Marea Britanie)

Filmul il are ca protagonist pe Daniel Craig, cel mai recent Agent 007, care revine pe marile ecrane intr-un rol dramatic scris special pentru el de catre regizorul Baillie Walsh.

Pe drumul de intoarcere de la inmormantarea celui mai bun prieten al sau, Joe Scott (Daniel Craig), un star hollywoodian apus, priveste in urma la tineretea sa.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *