Principiul de funcționare al unei mașini de cusut și brodat

Industria confecțiilor textile a cunoscut o evoluție impresionantă odată cu invenția mașinii de cusut în anul 1851. Isaac Singer, marele creator al dispozitivului ce avea să schimbe enorm producția textilă, a avut ingeniozitatea de a pune efortul lucrătorilor în corpul unei mașinării fascinante la acea vreme.

De la clasica mașină de cusut și până în prezent, evoluția tehnologiei a dus la o dezvoltare firească a mecanismelor de funcționare ale acesteia și la adăugarea unor funcții suplimentare. Astfel, ca o urmare absolut normală, magazinele de specialitate au început să producă piese pentru mașini de cusut, adaptate numeroaselor modele apărute pe piață.

Magazinele dispun astăzi de stocuri impresionante de accesorii de croitorie, potrivite diferitelor mașini de cusut și funcțiilor lor multiple (pedale multifuncționale, gheară de ghidaj, piciorușe pentru cusături, seturi de ață, kit-uri pentru bobină și altele).

Cum funcționează o mașină de cusut și brodat?

Istoria atestă faptul că una dintre cele mai vechi mașini de cusut și brodat datează din anii 1800 și funcționa pe baza unui război de țesut la care femeile brodau de mână materiale textile. De aici, perfecționarea mașinii de cusut și brodat sub forma pe care o știm astăzi s-a produs treptat.

În prezent, această invenție este nelipsită din marile fabrici de confecții și din atelierele de creație. Fiind un aparat 2 în 1, ce îmbină sub același corp funcția de cusut și pe cea de brodat, mașina de cusut și brodat are un principiu de funcționare asemănător cu cel al unei mașini clasice de cusut, la care se adaugă cel al brodării.

Clasica mașină de cusut funcționează cu ajutorul unui ac, ce preia firul sau firele de ață prin dispozitivul de tensionare, străpunge materialul textil, face o buclă (cusătură) în partea din spate a acestuia și, în final, străpunge materialul în sens invers, pentru a definitiva cusătura.

Mașina de brodat funcționează pe un principiu asemănător, diferența făcând-o tipurile de cusături realizate. În cele mai multe dintre cazuri, mașinile de brodat folosesc mai multe fire de ață pentru realizarea unor modele deosebite de cusături. Pentru că este folosită cu scopul de a înfrumuseța aspectul unei țesături sau a unei piese vestimentare, mașina de brodat este specializată pe realizarea elementelor decorative sub formă de cusături (logo-uri ale unor firme, inițiale de nume, pattern-uri decorative și altele).

Astfel, o mașină de cusut și brodat performantă și fiabilă va îmbina două funcții esențiale pentru crearea unor piese vestimentare deosebite. De altfel, este alegerea ideală a celor ce vor să își personalizeze hainele sau elementele decorative din casă după bunul plac.

Cum se alege o mașină de cusut și brodat bună?

În primul și-n primul rând, alegerea trebuie să aibă la bază răspunsul clar la întrebarea: „În ce scop va fi folosită mașina de cusut și brodat?”. În funcție de răspuns, aceste dispozitive se împart în două categorii: cele profesionale, utilizate în făbricile cu producție de masă, și cele entry-level, pentru cei pasionați de croitorie, ce o vor folosi acasă.

În al doilea rând, pe baza criteriului anterior se va decide și bugetul alocat acestei investiții. Este mai mult decât evident faptul că eforturile financiare pentru modelele profesionale vor fi net superioare față de cele pentru modelele entry-level, date fiind dotările, performanțele și accesoriile încorporate.

Nu în ultimul rând, magazinul din care va fi achiziționată mașina de cusut și brodat trebuie să fie de încredere și specializat în acest domeniu. Doar un astfel de magazin poate oferi, pe lângă produse calitative, și informații suplimentare despre modul de funcționare, diferențele între modele, specificațiile fiecărui brand în parte etc.

Cusut&Brodat: peste 16 ani de experiență în oferirea de produse și servicii de înaltă calitate

Ca parte a Bro Rom, cel mai mare furnizor de mașini de cusut Brother în România, Cusut&Brodat este, de peste 16 ani, alegerea de încredere a marilor fabrici de confecții din România.

Oferind, odată cu mașinile de cusut, brodat și surfilat de calitate, accesoriile necesare pentru fiecare model în parte, precum și servicii de consultanță, consiliere, suport și service, Cusut&Brodat transformă croitoria în artă.

Pentru că deține produse performante de la mai mult de 100 de furnizori de top, magazinul online oferă soluții complete și adaptate diferitelor activități de confecții, menite să ușureze munca creatorilor. În plus, accesoriile disponibile în portofoliu sunt adaptate modelelor de mașini disponibile astăzi pe piață și sunt realizate din materiale durabile.

Cei ce vor să se bucure de avantajul unor cusături perfecte și de posibilitatea decorării țesăturilor după bunul plac sunt sfătuiți să investească inteligent, într-o mașină de cusut și brodat, ce îmbină în mod ideal aceste două funcții într-un singur dispozitiv.

Foto: Shutterstock

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.