Primele cele mai bune 5 restaurante din România

Unde mai mâncăm? Aceasta este întrebarea. Nu e chiar așa ușor să găsești un loc unde mâncarea este gustoasă, atmosfera pe placul inimii tale și ospătarii drăguți și cu umor. Aww.. și încă ceva… să nu fie neplăcut la toaletă. Ne-am uitat, am fost și noi pe ici pe colo, dar ne-am interesat și ce top-uri au realizat cei de la Restocracy. Așa că vă propunem primele 5 restaurante din România, conform sistemului de evaluare al restaurantelor Restocracy.

  1. Ginger Sushi Bar & Lounge

Haideți să ne întâlnim undeva pe Calea Victoriei, la numărul 63-81 (acolo, la Hotel Radison). Va fi altceva…“Ginger e un restaurant de sushi, înainte de toate. Însă am înțeles că vor să-i extindă meniul, să mai adauge câteva feluri de mâncare din bucătăria japoneză, inclusiv vită. Acum, cred că folosesc doar numele Ginger, ca să-i scoată mai mult în evidență specificul de restaurant, nu doar de sushi bar.

Au adus bucătari din toata lumea la Ginger. Cheful pe sushi e din Nepal, un bucătar e din Israel, altul a venit din Croația. Și se pare că o parte din mâncare – vita, fără îndoială – o fac în bucătăria de la Prime, unde au și acolo bucătari foarte talentați.”

Ginger Sushi Bar & Lounge
  1. Le Bistrot Francais

 Sunteți ceva mai romantici și iubiți spiritul boem și exclusivist al francezilor? Atunci puteți alege, cu încredere Le Bistrot Francais. Unde altul undeva decât pe strada Nicolae Golescu, nr. 18, lângă Atheneu…

“Le Bistrot Francais nu e un bistrot, cum ar putea crede unii care nu au fost acolo, nici măcar o brasserie, care e cu un nivel peste bistrot, în gastronomia francează, ci e un restaurant, și chiar un restaurant gastronomique, nivelul cel mai de sus în clasificarea francezilor. Adică au bucătărie fină, La Haute Cuisine Francaise. Au un chef tânăr, chiar foarte tânăr, are 32 de ani. E foarte talentat cheful de la Le Bistrot Francais, fără îndoială, însă sunt convins și că a pus serios mâna pe carte, fiindcă e aproape imposibil să faci Grande Cuisine doar lucrând lângă marii bucătari, trăgând cu ochiul și furând meseria de la ei.

Si mi-a mai plăcut de el că a rămas (încă) la Grande Cuisine clasică, nu a sărit direct la Creative, Nouvelle Cuisine, Moleculaire sau altele de acest fel.”

Le Bistrot Francais
  1. Maize

Vreți să o/ îl invitați la cină sau chiar la micul dejun, într-un lco cochet, la mansard unui bloc? Atunci, ați putea alege Maize.

“Maize s-a deschis la începutul lui noiembrie 2017 în mansarda unui (fel de) bloc cu două etaje de pe eleganta stradă Paris, aproape de Piața Dorobanților. Poți să o iei, la fel de bine, și ca pe o casă veche din Bucureștiul vechi, făcută fără imaginație, sau cu economie la arhitect. Casa e renovată recent, iar zona e atât de frumoasă și de aristocratică, încât orice casă de acolo nu poate să fie decât frumoasă și ea, indiferent cum ar arăta și în ce stare ar fi.

Conceptul gastronomic enunțat de Maize, și susținut de tot ce am văzut în meniu, pe plită și în farfurie, este de “farm to table”, de “bucătărie creativă de ingrediente” românești, adică inventarea, recrearea, recompunerea și recombinarea rețetelor și crearea altora noi, cam tot ce se poate face cu niște produse și ingrediente de bună calitate venite de la furnizori serioși și de încredere – atât cât se poate. Putem să-i spunem, la fel de bine, La Nouvelle Cuisine Roumaine/ Românească, bucătărie fină…”

Maize
  1. Benihana

Iubitori de bucătăria japoneză, cu mic cu mare… Pe Calea Dorobanți la numărul 5-7 veți regăsi cel mai mare, cel mai complex, cel mai sofisticat restaurant japonez.

“Benihana e bine amenajat, presupun că așa arată și restaurantele luxoase din Japonia. Însă mâncarea e punctul forte al lui Benihana, au bucătari de mare clasă, care știu să facă mult mai mult decât sushi-ul care a început să se găsească pe toate drumurile în București. Mâncarea de la Benihana e sofisticată, originală, făcută după rețete de-ale lor pe care nu le mai găsești în alte locuri. Probabil ar trebui să mănânci o săptămână sau două la Benihana, zi de zi, ca să guști din toate, și de fiecare dată dai peste cel puțin un gust memorabil.

Serviciul este foarte bun la Benihana, așa cum sunt peste tot la marile hoteluri din rețelele internaționale, pentru că știu cum să facă recrutările la început. Preturile sunt mari, însă mâncarea de la Benihana e unică, e normal să plătești pentru așa ceva. Și spectacolul e unic, atunci când vin bucătarii să gătească în sală, în fața clienților.”

Benihana
  1. Joseph by joseph Hadad

La numărul 8, pe strada Dr. Ion Cantacuzino gătește cel mai vechi mare bucătar de bucătărie fină din București.

“Joseph Hadad e un bucătar internațional, și meniul lui e la fel. E umblat prin lume, creativ, știe cam tot ce e important de știut într-o bucătărie fină, așa că îi este ușor să facă orice. Așadar, dacă vă cere cineva să-l duceți la cel mai bun restaurant cu mâncare fină din București, nu riscați prea mult dacă îi propuneți Josep by Joseph Hadad.”

Joseph by joseph Hadad

Sursă: www.restocracy.ro

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.