Premieră în România: Samsung lansează noi experiențe în realitate augmentată

Lumea noastră este într-o continuă mișcare, ceea ce numeam acum câțiva ani ‘evoluție’ sau ‘inovație’, în prezent a devenit ‘rutină’ sau ‘normalitate’; în aproape orice domeniu, de la activități casnice la robotică, trăim noi dimensiuni ale realității. Și nu avem cum să nu ne întrebăm, în acest context, cum vor arăta unele pasiuni care ne fac fericiți, de exemplu, cum va arăta modul cum citim o carte – de fapt, vom mai citi cărți printate pe foaie, vom mai avea biblioteci lângă care să ne cuibărim în serile de toamnă? Iar, răspunsul l-am primit chiar de la Samsung România care ne-a arătat cum două lumi aparent diferite s-au unit într-o armonie perfectă.

Astfel, modul cum putem citi o carte a căpătat un nou sens, odată ce peste universul editorial s-a suprapus realitatea augmentată. În România, promotorul principal al acestui nou trend literar este Samsung care va lansa în această toamnă (12 octombrie, în incinta librăriei Cărturești Verona, mai multe detalii despre eveniment puteți găsi AICI.) o nouă experiență captivantă cu dARe by Samsung: Selfie cu elfii, prima carte de poezie pentru copii, în realitate augmentată, din România.  Samsung, împreună cu autoarea Carmen Tiderle și Editura Vellant trec pragul realității și susțin consumul isteț de tehnologie, demonstrând că universul cărților printate nu se pierde în lumea internetului și a multitudinii device-urilor, ci dimpotrivă, tandemul carte-tehnologie poate funcționa armonios, într-o manieră complementară și inovatoare.

Fiecare ilustrație din carte poate fi scanată cu dARe by Samsung, îmbogățind experiența de lectură pentru cei mici și cei mari și încurajând, astfel, apropierea dintre copii și părinți, prin intermediul tehnologiei, dar și dezvoltarea relației dintre copii și cărți.

„Ne bucurăm că am avut ocazia să contribuim la crearea unei experiente ludice și inovatoare: prima carte de poezii pentru copii, în realitate augmentată, din România. Tehnologia are un rol din ce în ce mai important în educația timpurie. Tocmai de aceea, în calitate de lider în tehnologie, am vrut să susținem eforturile părinților de a petrece cât mai mult timp de calitate împreună cu copiii lor, într-un mod creativ, folosind elemente tehnologice de ultimă generație. Suntem convinși că această modalitate de interacțiune va fi o bucurie pentru întreaga familie”, a menționat Livia Fericean, Corporate Citizenship & Public Affairs Manager Samsung.

În timp ce citești o carte, poți vedea și filmul!

Deși inițial i-a fost puțin teamă de propunerea primită de la Samsung, scriitoarea Carmen Tiderle a îndrăznit cu încrederea pe care i-o inspiră copiii pentru care scrie: „Când am primit de la Samsung propunerea de a scrie «poezii pentru copii, cu rime, funny, în stilul tău», dar despre tehnologie, mi-a fost puțin teamă că e un subiect despre care știu mai puține decât publicul meu: copiii. Am depășit-o, însă, rapid căci am făcut ce fac mereu: încerc să privesc orice temă din perspectiva lor. Adaug, apoi, din experiența mea de om mare. Așa au ieșit motanul Zet pentru care tehnologia nu mai e un secret, elanul Moose care trimite mașini electrice în spațiu, leii care își comandă mâncare online, unicornii și elfii doritori de selfie… Cât despre wow-ul acestei cărți, faptul că putem vedea ilustrațiile augmentate cu ajutorul aplicației dARe by Samsung, el nu e doar un artificiu, ci un mod de a-i face pe copii să se apropie de citit prin tehnologie. E OMG! ca-n timp ce citești o carte să poți vedea și filmul!”.

Aplicația dARe by Samsung

Selfie cu elfii este un proiect de imaginație inițiat de Samsung România. Cartea a apărut la Editura Vellant, sub semnătura lui Carmen Tiderle, ilustrația și layout-ul sunt create de Vali Petridean, cu un conținut de realitate augmentată facilitat de aplicația dARe by Samsung, iar animațiile, amplificate de One Night Gallery, sunt opera lui Tudor Calnegru. Aplicația dARe by Samsung  poate fi descărcată gratuit din Google Play și Apple Store, iar cartea poate fi cumpărată din librariile Carturești, fie comandată direct din aplicație sau de pe site-ul Editurii Vellant.

Poți afla mai multe detalii pe pagina de event Selfie cu elfii, iar dacă vrei să descoperi primele poezii augmentate pentru copii, Samsung România te invită la evenimentul de lansare a cărții, sâmbătă, 12 octombrie, începând cu ora 11.00, la demisolul librăriei Cărturești Verona.

Bucuria de a citi și de a descoperi noi aventuri virtuale poate fi experimentată cu ajutorul aplicației dARe by Samsung, un partener pentru evenimente urbane, culturale și facilitator al experiențelor augmentate, care ilustrează cum arta și tehnologia se pot îmbina și crea experiențe în realitate augmentată.

Citește și: dARe by Samsung te invită să descoperi cum tehnologia poate transforma orașul!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.