
Plante binefacatoare pe care le poti cultiva acasa
Să ai o mică grădină în propria casă este cel mai nou trend în materie de lifestyle sănătos. Iată ce plante binefacatoare poți cultiva chiar la tine acasă.
Salvie
O poţi consuma sub formă de condiment ȋn mâncare sau ca infuzie pentru a trata formele uşoare de depresie, a ȋmbunătăţi memoria şi a micşora nivelul colesterolui ȋn sânge.
Roiniţă
Foloseşte-o sub formă de infuzie pentru a calma durerile menstruale, balonările şi durerile de burtă, dar şi pentru migrene, dureri de dinţi sau anxietate.
Pătrunjel
Banalul pătrunjel este cea mai la ȋndemnână plantă pe care o poţi folosi pentru mineralizare (conține potasiu, pentru echilibrul tensiunii arteriale, fier pentru oase şi magneziu pentru o stare zen) şi vitaminzare (este bogat în vitaminele: C pentru detox şi energie, A pentru o piele strălucitoare și K pentru oase puternice). 100 de grame de pătrunjel echivalează cu 30% din doza de vitamina C recomandată zilnic.
Mentă
Indigestie, balonare, dureri de cap, răceli sau alergii? Menta le poate rezolva pe toate. Prepară o infuzie cu multă mentă, apoi, după cca. 10 minute, bea-o lent pentru a-i îngădui să-și facă efectul. De altel, dacă te simţi ameţită sau obosită, freacă ȋntre degete o frunză de mentă şi stai cu nasul ȋn ea – mirosul proaspăt te va ajuta să te simţi mai bine.
Cimbru
Poţi folosi ceaiul de cimbru pentru a face gargară ȋn fiecare zi, după ce te-ai spălat pe dinţi – omoară toate bacteriile, previne cariile şi menţine respiraţia proaspătă. De asemenea, o simplă infuzie de ceai cimbru poate înlocui tonerul pentru ten.
Busuioc
Busuiocul a fost declarat ȋn publicaţia de specialitate Journal of Microbiology Methods cel mai eficient tratament ȋmpotriva bacteriilor care atacă organismul şi au dezvoltat rezistenţă la antibiotice. De asemenea, busuiocul protejează AND-ul de mutaţii determinate de alimentaţia deficitară, poluare sau expunere fără protecţie la soare.
Email