Plante binefacatoare pe care le poti cultiva acasa

Să ai o mică grădină în propria casă este cel mai nou trend în materie de lifestyle sănătos. Iată ce plante binefacatoare poți cultiva chiar la tine acasă.

Salvie

O poţi consuma sub formă de condiment ȋn mâncare sau ca infuzie pentru a trata formele uşoare de depresie, a ȋmbunătăţi memoria şi a micşora nivelul colesterolui ȋn sânge.Roiniţă

Foloseşte-o sub formă de infuzie pentru a calma durerile menstruale, balonările şi durerile de burtă, dar şi pentru migrene, dureri de dinţi sau anxietate.

Vitaminele și mâncarea

Pătrunjel

Banalul pătrunjel este cea mai la ȋndemnână plantă pe care o poţi folosi pentru mineralizare (conține potasiu, pentru echilibrul tensiunii arteriale, fier pentru oase şi magneziu pentru o stare zen) şi vitaminzare (este bogat în vitaminele: C pentru detox şi energie, A pentru o piele strălucitoare și K pentru oase puternice). 100 de grame de pătrunjel echivalează cu 30% din doza de vitamina C recomandată zilnic.

Mentă

Indigestie, balonare, dureri de cap, răceli sau alergii? Menta le poate rezolva pe toate. Prepară o infuzie cu multă mentă, apoi, după cca. 10 minute, bea-o lent pentru a-i îngădui să-și facă efectul. De altel, dacă te simţi ameţită sau obosită, freacă ȋntre degete o frunză de mentă şi stai cu nasul ȋn ea – mirosul proaspăt te va ajuta să te simţi mai bine.

Cimbru

Poţi folosi ceaiul de cimbru pentru a face gargară ȋn fiecare zi, după ce te-ai spălat pe dinţi – omoară toate bacteriile, previne cariile şi menţine respiraţia proaspătă. De asemenea, o simplă infuzie de ceai cimbru poate înlocui tonerul pentru ten.

Busuioc

Busuiocul a fost declarat ȋn publicaţia de specialitate Journal of Microbiology Methods cel mai eficient tratament ȋmpotriva bacteriilor care atacă organismul şi au dezvoltat rezistenţă la antibiotice. De asemenea, busuiocul protejează AND-ul de mutaţii determinate de alimentaţia deficitară, poluare sau expunere fără protecţie la soare.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.