Piesa „Survival”, de la Muse, este imnul Jocurilor Olimpice 2012

By  | 

Trupa britanica rock Muse a anuntat pe site-ul oficial, www.muse.mu, ca una dintre piesele lor a fost aleasa de catre Comitetul Olimpic al Londrei ca imn al Jocurilor Olimpice 2012.

Piesa se numeste Survival si va putea fi ascultata in premiera in seara de 27 iulie, in jurul orei 21.30 (ora Romaniei), la postul de radio BBC Radio 1.

Citeste si: Trupa Muse ar putea sustine un concert in spatiu

Acesta va fi imnul oficial al competitiei si va fi folosit ori de cate ori sportivii vor intra pe stadion, inaintea ceremoniile de premiere si ca fundal sonor pentru materialele TV despre JO, difuzate la nivel international.

"Survival" vorbeste despre "daruirea pura si determinarea de a castiga", spune stirea de pe muse.mu, iar Matt Bellamy, solistul trupei, a compus piesa "cu spiritul olimpic in minte".

Citeste si: Kate Hudson a confirmat logodna cu Matt Bellamy

Cu putin timp in urma, baietii de la Muse au lansat trailer-ul noului lor album, The 2nd Law, care va aparea in 17 septembrie 2012. "Survival" este primul single extras de pe acest album si va fi disponibil pe iTunes si pe muse.mu.shop imediat dupa lansarea de la BBC Radio1.

  • Trupa Muse – formata din Matt Bellamy (vocal, chitara, pian), Chris Wolstenholme (fundal vocal, chitara-bas) si Dominic Howard (tobe) – s-a infiintat in 1994, in Teignmouth, Devon, in Anglia. Muzica lor combina stiluri precum rock alternativ, progressive metal, symphonic rock, new prog si space rock , Matt & co. fiind recunoscuti si premiati pentru reprezentatiilor lor live impecabile, cu multe efecte speciale – au castigat de doua ori premiul BRIT pentru Best British Live Act.
  • In 2011, Muse a castigat premiul Grammy pentru Cel mai bun album rock, cu materialul The Resistance.
  • Trupa a concertat in Romania pe 6 octombrie 2007, la stadionul Arcul de Triumf.

UPDATE: Asculta mai jos piesa "Survival", postata pe You Tube imediat dupa prima auditie de la BBC Radio1.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *