Piatra decorativă – Tot ce trebuie să știi dacă vrei să aduci frumusețea acestui material la tine acasă

Poate te-ai mutat într-o casă nouă sau vrei doar să îți renovezi vechea locuință și te-ai gandit să dai o culoare mai îndrăzneață interiorului. De la elementele de mobilier până la ultima bucată de piatră decorativă, toate sunt importante pentru tine. Deși piatra poate părea doar un element decorativ, ea are caracteristici nebănuite. Pe lângă frumusețe, piatra decorativă prezintă o absorbție a sunetului excelentă, durabilitate și o întreținere redusă.

Una dintre tendințele anului în materie de design interior, piatra decorativă are o utilizare variată. De la exterior la interior, în baie sau bucatărie, piatra naturală reușește să dea un suflu diferit casei tale.Piatra decorativa – Natura adusa în dormitorul tău

Piatra decorativă de interior aduce o atmosferă caldă în dormitor. Acest material creeaza un aspect uimitor și aduce farmecul rustic la tine acasă. Un perete din piatră naturală va crea o ambianță relaxantă, perfectă după o zi agitată la locul de muncă. Piatra naturală îți permite să te joci cu culorile după bunul plac, atunci când îți decorezi dormitorul.

Pentru piatra decorativă de interior trebuie să nu uiți de șapă autonivelantă. Fie că te gândești la ardezie, marmură sau poate la granit, trebuie să urmezi instrucțiunile de aplicare ale șapei autonivelante, pentru o compoziție cât mai echilibrată.

O bucătărie rustică

Blaturile din granit sunt deja o obișnuință a bucătăriilor, dar nu este singura opțiune pe care o ai. Poți adăuga și plăci de marmură pentru a da și mai multă funcționalitate și atractivitate vizuală. Când combini texturi și materiale diferite oferi un aspect unic al bucătăriei. De asemenea, blaturile din quartz au devenit extrem de folosite în designul interior al bucătăriilor pentru funcționalitatea, versatilitatea și aspectul lor. Structura neporoasă, care nu necesită multă întreținere, se dovedește a fi foarte practică pentru stilul de viață modern, ocupat. În plus, există o varietate foarte mare de modele!

Combinarea materialelor

Prea multă piatră în casa ta poate să nu aducă rezultatul dorit. Incearcă să amesteci elemente de piatră sau rocă cu alte materiale, cum ar fi lemnul sau betonul. Într-o cameră cu piatră de culoare închisa poți adăuga covoare colorate.

Inserează piatra decorativă într-o cameră cu ferestre mari, pentru o atmosferă mai luminoasă și aerisită. Dacă vei reuși să imbini podelele sau pereții de piatră cu alte texturi și culori, vei ajunge la un echilibru interior al casei.

Mobila din piatră

Dacă ești întotdeauna în pas cu tendințele și nu vrei să ratezi nimic, atunci sigur vrei să auzi despre mobila din piatră. Acest lucru este posibil cu ajutorul unui anumit tip de ardezie flexibilă – o rocă foarte subțire și extrem de ușoară. Acest material îți va satisface cu siguranță dorințele în privința designul interior, fiind unul dintre cele mai inovatoare materiale din piatră naturală în acest moment. Cu ajutorul acestui tip de ardezie îți poți transforma mobila veche într-o mobilă nouă și rafinată. De asemenea, cu această piatră poți placa inclusiv fațade mari, există opțiuni variate de utilizare.

Pereți placati cu piatră naturală

Piatra naturală poate face orice cameră să arate sofisticată. Mulți proprietari optează acum pentru pereți de piatră naturală în dormitoarele lor. Varietatea materialelor și a texturilor creează un aspect uimitor, rustic, care atrage atenția. Atmosfera pe care o dă acest tip de perete este ideală după o zi extenuantă la job. De asemenea, poți decora restul camerei pentru a se potrivi cu peretele însuși.Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Piatra Online


Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.