(P) Vreau sa dorm la tine acasa

By  | 
În aceeaşi ordine de idei, cele mai bune saltele sau canapele din lume sunt alea pe care poţi să dormi gratis sau să le iei acasă. Sau şi una şi alta.
Tocmai de aceea nu înţeleg de ce nu prinde şi la noi conceptul de ‘couchsurfing’ care, în traducere liberă, înseamna să te plimbi din casă în casă fără să plăteşti nimic.
 
Poate te şi alegi cu ceva, la sfârşit, ori pentru că oamenii care te-au primit sunt dispuşi să plătească doar ca să scape de tine, ori pentru ca niciun român, niciodată, nu a fost nicăieri, fără sa ia o mica amintire.
 
Couchsurfing-ul se bazează pe recomandări. E un site pe care te poţi înscrie şi poţi participa activ cu păreri, opinii, sfaturi, povestit experienţe. Dacă primeşti 3 musafiri din India – ar putea cineva să facă asta? e vorba de 3 diferiţi, pe rând, nu de toţi o data – şi fiecare dintre ei va vorbi de bine despre tine, atunci iţi va creste rating-ul personal.
 
Asta înseamnă că dacă vrei să mergi în Iran vei găsi mult mai uşor pe cineva care să te primească la el acasă, pe o ”saltea pătuţ frumos”, fără să-i fie teama că, provenind dintr-o ţară cultivatoare de fasole, vei îmbogăţi uraniul şi vei declanşa atacul nuclear.
 

Ar fi interesant de văzut un astfel de surf pe canapele intern, eventual între cartiere. La modul “am primit pe cineva din Ferentari două zile; caut gazdă o noapte, în centru, pentru sâmbăta seară, când sigur nu mai ajung acasă decât cu autobuzul de noapte, că n-o să mai am bani de taxi; aştept provincia”. 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *