(P) SUPREME Gallery – Get the Gatsby Style

By  | 

Dincolo de costumele si bijuteriile realizate special in stilul epocii, prin colaborarea cu Miuccia Prada si Tiffany Co., “The Great Gatsby” este o lectie de 143 de minute despre design-ul de interior in stilul Art-Deco, un stil extrem de influent, ale carui inceputuri le regasim in Franta anilor 1920. 

 

Romantismul si opulenta stralucitoare a anilor ’20 au devenit un important trend in alegerile celor mai renumiti arhitecti si designer-i de interior. Mai mult decat un simplu film, ”The Great Gastby” a devenit o adevarata miscare in design. Specialistii din domeniu prevad efecte asemanatoare celor rezultate in urma aparitiei filmului “Titanic”: publicul vrea sa aduca in propria viata, glamour-ul de pe ecranele de cinema. Daca v-ati indragostit de acest stil, Supreme Gallery va propune o serie de cateva obiecte de arta din epoca Art-Deco.

 

Colaborarea cu Tiffany Co. a adus la lumina o colectie de bijuterii spectaculoase inspirate din perioada Art-Deco, printre care o coronita din perle de cultura “Savoy”si diamante, purtata de actrita Carey Mulligan, o pereche de cercei “Chandelier”art-deco si o bratara din perle, purtate de Elizabeth Debicki. Intreaga colectie a fost inspirata din piese ce fac parte din arhivele companiei new-yorkeze Tiffany Co., ce aduc in discutie un stil de viata prosper si rafinat.

 

Dungile verticale sau orizontale, pe tesaturi lucioase sau semilucioase au reprezentat un alt motiv de inspiratie pentru tapetul si tapiteria din perioada Art-Deco. Catherine Martin le-a folosit in decorul camerei de hotel (Hotel Plaza) unde s-a filmat scena confruntarii, prin folosirea unei tapiterii in care se imbina culori vii de rosu si verde, asociind astfel pasiunea, dragostea (rosu) cu speranta, visurile si ambitia (verde). Aceasta pereche de tabureti Art-Deco din otel si catifea in dungi, va va introduce in lumea trairilor si sentimentelor lui Jay Gatsby.

 

Influenta hollywood-iana este prezenta in popularitatea tesaturilor luxoase de catifea, matase sau satin pe care designer-ul filmului The Great Gatsby – Catherine Martin – le-a folosit in decorurile sale. Aceasta pereche de fotolii din catifea albastru metalic reprezinta completarea perfecta pentru a oferi oricarei camere glamour hollywood-ian.

 

 

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *