(P) Servește preparatele tale culinare cu vinuri românești pe măsură

Mulți oameni iubesc să organizeze cine festive, de care să se bucure alături de prieteni și familie. Însă, pentru o seară desăvârșită, este nevoie de mai mult decât de o mâncare delicioasă. Totul trebuie să fie bine gândit, de la decor și muzică, la băutura servită, astfel încât invitații să se poată bucura din toate punctele de vedere. Bineînțeles, când spui cuvântul ,,cină”, te gândești aproape instant să o însoțești cu cel mai parfumat și aromat vin, într-un un pahar cu picior.

Românii știu, cu siguranță, să mănânce. Și ce ar putea să se potrivească mai bine cu mâncărurile preferate ale românilor, dacă nu chiar niște vinuri romanesti autentice? Din păcate, alegerea acestora poate părea o misiune imposibilă uneori. Cu atât de multe brand-uri și tipuri de vin din care să poți alege, este foarte probabil ca sticla perfectă pentru cină să devină o mare bătaie de cap. Din fericire, există câteva trucuri care să te ajute în căutarea celor mai bune vinuri românești, care să impresioneze până și cel mai pretențios dintre invitați, iar site-ul BeiCeVrei.ro ți le dezvăluie.Respectă regula de aur!

Regula de aur în alegerea vinului perfect pentru cină este ca acesta să completeze, întotdeauna, mâncarea alături de care este servit. Poate îți va suna puțin exagerat, dar există o știință până și în realizarea combinațiilor dintre bucate și vinuri românești, astfel încât acestea să aibă cel mai puternic impact asupra papilelor gustative. Partea bună? Nu trebuie să fii om de știință pentru a putea înțelege ce vin se potrivește cu un anumit tip de mâncare.

Vinuri românești albe

Ești cumva un fan al vinului Chardonnay? Dacă da, atunci ar trebui să știi că acesta este foarte potrivit pentru a fi servit alături de carnea albă. În cazul în care vrei să-ți bucuri invitații cu niște mâncăruri tradiționale ușoare, pe bază de pește, garnisit, de exemplu, cu legume sau mămăligă, nu există o altă opțiune de vinuri românești mai potrivită decât Featasca Albă. Pe de altă parte, alege un Pinot Grigio în cazul în care vrei să servești pui cu orez sau ciuperci, întrucât gustul sec și aromat al acestuia va completa de minune frăgezimea cărnii de pui.

Vinuri românești roșii sau roze

Atunci când optezi pentru carnea roșie ca fel principal, nu poți alege altceva în afară de un vin roșu. Până la urmă, ideea de a asorta culorile este acceptabilă și în gastronomie, nu numai în modă. De altfel, cel mai bun vin roșu pentru o cină festivă este considerat Cabernet Sauvignon, datorită gustului său puternic și elegant. Pentru o masă copioasă, compusă din afumături, vită, sau vânat, nu poți da greș cu o Fetească Neagră, al cărei gust amplu și distinct va completa de minune savoarea puternică a preparatelor culinare.

Pentru a-ți ușura misiunea de gazdă, mergi pe varianta unor vinuri românești Merlot roze, care vor completa la fel de bine atât carnea roșie, cât și pe cea albă, precum puiul. Dacă vrei ca invitații tăi să aibă motiv de discuție și dezbateri, atunci alătură o sticlă de Pinot Noir unui platou cu brânzeturi și delicatese din carne. Dacă te conformezi unor reguli simple, nu poți da greș cu alegerea celor mai bune vinuri românești, iar cina ta se va dovedi a fi un real succes!

Foto: Unsplash

Etichete: vin
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.