(P) Se mai poarta sedintele intr-un studio foto?

Aparate foto cu obiective uriase, telefoane inteligente care fac poze direct editate si imbunatatite, programe pe calculator care te cosmetizeaza pana cand imaginea din cadrul fotografiat ajunge sa nu mai semene deloc cu originalul, toate sunt acum la dispozitia noastra, a  tuturor, si nici macar nu necesita cunostinte tehnice prea avansate din partea noastra. Si atunci se ridica intrebarea: de ce se mai duc oamenii sa faca sedinte foto intr-un studio foto profesionist?

Raspunsul apare tocmai din intrebare: pentru ca acel studio foto este unul profesionist, adica acolo lucreaza oameni care stiu meserie, stiu ce au de facut si o fac bine.La moda acum 20 de ani, fotografia de studio era pe atunci un lucru cu care te mandreai, pentru ca nu toata lumea putea face asta. Odata cu aparitia aparatelor foto mai ieftine oamenii s-au reprofilat, alegand sa cumpere o camera si un film si sa faca singuri pozele.

Acum, desi tehnologia este de partea celor cu initiativa, studiourile foto s-au reinventat si s-au relansat pe piata pentru a acoperi o nisa aflata intr-un avant tot mai mare.

Un astfel de studio foto este si Claudiu Studio Foto, pe care il puteti gasi si online la fotografiistudio.com. Contrar parerii multora, intr-un astfel de studio se pot realiza foarte multe tipuri de fotografii, din zone dintre cele mai variate.

Printre cele mai des intalnite sedinte foto dintr-un atelier foto se numara cele dedicate sau prilejuite de diverse evenimente sau sarbatori de peste an. Astfel Craciunul sau Sfintele Paste sunt in topul perioadelor din an cand fotografii profesionisti si studiourile sunt luate cu asalt. Acestora li se alatura si zilele de nastere ale celor mici, dar si botezurile ori nuntile.

O nisa interesanta si foarte cautata este de exemplu si cea a fotografiilor de produs. Pentru a putea fi prezentate in cataloage, brosuri sau online, produsele trebuie puse in valoare prin imagini foarte bine realizate, care sa surprinda acele detalii care ar face pe oricine sa devina client.

Ce diferentiaza insa fotografiile realizate intr-un studio de cele pe care le putem face si noi, acasa sau… oriunde? In primul rand este vorba despre om, despre profesionistul din spatele obiectivului, care stie exact ce trebuie facut, si abia apoi de aparatura pe care o foloseste fotograful respectiv. Alaturi de aparatul foto, intr-un studio se folosesc si lumini, directe sau indirecte, si difuzoare sau alte astfel de elemente care ajuta la crearea unei anumite atmosfere, menite sa puna in valoare oamenii si obiectele.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.