(P) Se lansează prima colecţie Iutta. Dor de românesc – Spirit Eflorescent

By  | 


Spirit Eflorescent reprezintă materializarea viziunii brandului Iutta: revalorificarea specificului românesc şi reinterpretarea autenticului. Cu un număr de 20 de genţi din piele naturală, broderii inspirate din tradiţia autohtonă şi sculpturi în lemn, această colecţie îmbină forme fluide, ce-şi regăsesc originile în stilul pur românesc, clădit pe credinţe, obiceiuri şi activităţi spirituale naturale din cele mai vechi timpuri. 

Materialele utilizate sunt pielea naturală, lemnul, metalul, iar printre culorile aplicate se regăsesc: french roast, titanium, praz, roşu corai, grej, caffe latte, negru, roşu mac, maro, bordo. Combinaţia de texturi utilizată este neobişnuită în marochinărie – tăieturile cu laserul, broderiile atent lucrate şi sculpturile în lemn oferă în ansamblu o notă distinctivă colecţiei.

Sloganul Iutta, acest Dor de românesc, este şi laitmotivul evenimentului de lansare. De aceea, în cadrul lansării va avea loc şi proiectul fotografic „Colecţie de doruri”, prin care participanţii vor putea să pună la păstrare cele mai mari doruri ale lor.

Pentru a avea o imagine cât mai amplă a poveştii Iutta, la eveniment va fi recreat şi atelierul în care s-au lucrat genţile, cu elementele care au ajutat şi inspirat pe parcurs. Din întreg decorul vor face parte şi tapiserii basse-lise realizate la războiul de ţesut de către Raluca Alexandru şi, bineînţeles, muzică de inspiraţie folclorică, prăjituri de casă şi vin românesc.

Despre Iutta. Dor de românesc.

Iutta este un atelier de creaţie pentru care tradiţia şi cultura pur românească reprezintă o sursă de inspiraţie continuă. Cu dor de românesc, se surprinde esenţa folclorului prin prelucrarea produselor de marochinărie în forme de expresie actuale.

Povestea Iutta se inspiră din antichitate, de la o femeie pe nume Iudita, care a luptat prin frumuseţea şi înţelepciunea sa împotriva abaterii poporului de la adevăratele valori. Apărarea autencităţii a fost punctul de plecare pentru Iutta, care şi-a propus să reînvie spiritul românesc. 

Axate pe funcţionalitate, inovaţie şi organicitate, colecţiile Iutta sunt disponibile în ediţii limitate, prezintă tăieturi inedite, materiale rafinate, de calitate superioară, ce reuşesc prin simplitate să  aducă tradiţia în contemporaneitate.

 

Alte informaţii utile:

Facebook

Site Iutta: www.iutta.ro

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *