(P) Multitasking? Floare la ureche, cu Samsung Galaxy Z Fold2

O coincidență fericită a făcut ca tocmai în ziua în care laptopul meu a cedat fără explicație (e okay acum, nu vă faceți griji pentru el, e un „laptop senior” care, din când în când, mai dă rateuri), am primit să testez și să mă joc cu noul Galaxy Z Fold2, cel mai nou telefon din gama Samsung.

Desigur, un telefon, chiar el și smart, nu e fix același lucru cu un laptop, așa că l-ar putea înlocui doar parțial… ești tentată să spui. Crede-mă, așa am crezut și eu inițial, dar am început să reconsider deja când l-am scos din cutie și l-am desfăcut (ecranul pliabil, cu balama ascunsă, are 7,6 inci când este depliat!).

Așadar, cât laptopul meu a fost trimis la reparat, am testat dacă Samsung Galaxy Z Fold2 îi poate ține locul, atât pe durata orelor de lucru, cât și off-the-clock. Și ce am observat e că ar putea înlocui cu succes un laptop sau o tabletă, ba chiar și o cameră foto (și, de fapt, și o boxă portabilă, căci are un sistem audio nou care oferă un sunet impecabil).

Samsung Galaxy Z Fold2 arată la prima vedere ca un smartphone normal, doar puțin mai gros. E sleek și elegant, și încape perfect în gențile de dimensiuni mini (nu te gândi la cele micro, populare anul trecut, sezonul acesta este despre genți micuțe, dar în care încape ceva mai mult decât un ruj, am vorbit aici despre ele mai pe larg). Revenind la motivul pentru care este ceva mai gros decât un telefon obișnuit… pentru că se desface într-un mega ecran de 7,6 inci, aproape de dimensiunile unei tablete. Asta îl face nu numai perfect pentru vizionat clipuri și streaminguri de filme (spune drept, la asta te-ai gândit și tu prima dată, nu numai eu, sper…), ci și pentru munca de birou.

L-am luat pe Galaxy Z Fold2 cu mine la masă, ca să mai arunc un ochi peste ce mai aveam de urcat pe site, dar și (recunosc), ca să mai văd un episod dintr-un serial în timp ce-mi mâncam salata.

Multitasking? Floare la ureche!

Mi-am conectat contul de Google în doi timpi și trei mișcări, apoi, pe măsură ce notificările de mail se afișau pe ecranul principal atunci când telefonul era pliat, îl deschideam și foloseam funcția de split-screen pentru a adăuga în Notes tot ce era nou pe lista de lucruri de făcut.

.

Tot opțiunea split-screen s-a dovedit foarte utilă atunci când am făcut research pentru un material nou. În timp ce pe stânga aveam deschis un draft nou de articol, în dreapta aveam sursele pe care le citam sau site-urile de pe care îmi luam informațiile de bază pentru a-mi redacta materialul. Dacă ai fost vreodată nevoită să alternezi între tab-uri deschise pe un telefon, știi cât de enervant e – ei bine opțiunea de split-screen pe care o oferă Samsung Galaxy Z Fold2 rezolvă problema asta, ba chiar face mult mai mult de atât. Ecranul secundar, cel care apare atunci când telefonul e depliat adică, poate fi împărțit în două, iar asta înseamnă nu numai că poți deschide și vizualiza mai multe aplicații simultan, ci, în cazul unora, poți împărți mai departe ecranul pentru a deschide mai multe fișiere în același timp. Și încă un bonus util – cu funcția drag and drop, poți glisa pur și simplu textul, imaginile și documentele dintr-o aplicație în alta (funcția e disponibilă doar pentru anumite aplicații). De asemenea, poți să faci rapid o captură de ecran dintr-o aplicație și să o transferi în alta fără probleme, cu funcția Split Screen Capture.

 

Split-screen-ul a fost perfect pentru documentarea și redactarea unui articol, simultan, fără să alternez între o mulțime de tab-uri.

Noi moduri cool de a crea conținut foto/video

Apropo de split-screen, nu e util doar pentru muncă, ci e un avantaj haios atunci când faci poze – practic, poți să te vezi/pozezi și pe tine în timp ce faci o fotografie altcuiva, și poți, împărțind ecranul în două, să vizualizezi până la 5 dintre cele mai recente fotografii din telefon, în timp ce folosești camera foto. Da, ai citit bine. Multitasking cum nu ai mai pomenit.

Modul Flex te ajută să captezi conținut și să îl ajustezi în timp real, iar modul Capture View face să nu mai fie nevoie să părăsești aplicația camerei foto pentru a vedea dacă ai prins cadrul bun (este fix ceea ce spuneam mai sus, poți vizualiza pe același ecran pozele din urmă, pe jumătate de dispozitiv, în timp ce jumătatea cealaltă rămâne pe modul camerei foto). Și încă ceva – Galaxy Z Fold2 poate înregistra videoclipuri fără să fie nevoie să-l ții neapărat în mână și poate menține subiectul focalizat chiar și atunci când acesta se mișcă. Iar acestea sunt numai câteva dintre abilitățile pe care le-am descoperit jucându-mă cu Galaxy Z Fold2 câteva zile!

Samsung Galaxy Z Fold2, sleek & elegant

Personalizează-l! E numai al tău!

Bineînțeles, noul Galaxy Z Fold2 e personalizabil atât la interior cât și la exterior, astfel încât să-l poți transforma într-un obiect prețios (și stylish!) numai și numai al tău.

Te poți juca cu interfața, alegând aplicațiile pe care le folosești cel mai des și poziționându-le după cum preferi și îți e mai comod să le accesezi. De asemenea, poți alege exteriorul care se pliază cel mai bine pe stilul tău, căci telefonul va fi disponibil în două culori – Mystic Black și Mystic Bronze.

Foto: arhiva personală

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.